Piteås fantastiska facit – bara 4 av 32

PIF-tränaren Stellan Carlsson stod kvar och njöt på planen efter den förkrossande segern mot Djurgården medan supportrarna stannade för att hylla hemmahjältarna: "Vi har bara förlorat fyra halvlekar av 32 under serien hittills. Det visar vilken prestation spelarna har gjort" säger han.

Piteå IF-Djurgården, Damallsvenskan, Stellan Carlsson.

Piteå IF-Djurgården, Damallsvenskan, Stellan Carlsson.

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Fotboll2023-06-29 22:46

Piteå har lyckats vinna flera jämna matcher i år. Men den här gången såg det nästan retfullt enkelt ut – även om det givetvis inte var så.

Hemmaspelarna sprudlade av energi från första spark och gav inte Djurgården skuggan av en chans.

– Det var väldigt fokuserade spelare idag, otroligt starkt. Såna här matcher med mycket publik tar extra på spelarna med allt runt omkring. Men de håller ändå alltid hög nivå, det är otroligt imponerande.

3000 supportrar, många PSG-ungdomar, höjde stämningen ordentligt under matchen och bidrog till festen.

undefined
Piteå IF-Djurgården, Damallsvenskan, Publik

– Det är en härlig inramning som vanligt med den här Summer Games-matchen. Och när man dessutom vinner med 4–0 känns det förstås extra bra.

Tuva Skoog fortsätter sin succé i PIF-dressen och är med torsdagens två mål uppe i sju totalt. Dessutom var det första målen i årets damallsvenska för både Ronja Aronsson och Cecilia Edlund.

– Det är roligt, men den stora grejen är att match efter match klara av att göra arbetet tillsammans och vara noga med allting.

Djurgården kunde mycket väl ha fått något mål men PIF hade ett uppoffrande försvarsspel och dessutom fick Samantha Leshnak Murphy göra ett par fina räddningar.

undefined
Piteå IF-Djurgården, Damallsvenskan, Stellan Carlsson.

Nu har PIF en inspirerande och utmanande match att se fram emot innan det långa VM-uppehållet.

Hammarby borta nästa fredag.

Ett riktigt toppmöte mellan tvåan och trean i serien.

– Det blir en häftig avslutning innan uppehållet. Det gäller framför allt att vi återhämtar oss innan dess även om tjejerna ska jobba lite under Summer Games.

undefined
Piteå IF-Djurgården, Damallsvenskan, publik.

Så spelade Piteå

Startelvan: Samantha Leshnak Murphy – Asla Johannesen, Wilma Carlsson, Ellen Löfqvist, Ronja Aronsson – Olivia Holm (ut 73), Fanny Andersson – Hanna Andersson (ut 73), Cecilia Edlund, Tuva Skoog (ut 62) – Anam Imo (ut 78).

Avbytare: Selina Henriksson (in 62), Sara Eriksson (in 73), Emma Viklund (in 73), Maja Green (in 78).

undefined
Piteå IF-Djurgården, Damallsvenskan, publik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!