PIF på krigsstigen "Vi kan slå vem som helst"

Piteå IF har efter en hackig start på säsongen hållit nollan de senaste två matcherna. I helgens match borta mot Sollentuna vill de fortsätta sviten av bra försvarsspel: "Vi är ett bättre lag än vad tabellen säger", säger mittbacken Viktor Steen.

Viktor Steen tror att laget kan fortsätta framgångssviten.

Viktor Steen tror att laget kan fortsätta framgångssviten.

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Fotboll2023-05-27 10:00

Säsongen började inte bra för PIF. Efter en vinst i premiären föll de ner till botten av serien, där de har varit sen dess. Men de senaste två matcherna har det klickat för laget, då de inte släppte ett enda mål mot Motala och Stockholm Internazionale. Viktor Steen visste att det bara var en tidsfråga innan laget kom igång.

– Nu har vi som lag börjat hitta formen. Mot Motala klaffade vi offensivt, vilket ledde till att vi blev bättre på försvarssidan också, säger han.

Steen får medhåll från lagkamraten William Berglin.

– Vi har spelat bra på senaste och vi har haft en väldigt bra träningsvecka, så det känns bra inför helgen trots att vi ska spela på naturgräs, säger han.

undefined
Nyförvärvet William Berglin tror på fortsatt starkt försvar.

Träningarna har varit fokuserade på att försvara mot inlägg, något som laget har haft problem med under säsongen. Men Viktor Steen tror inte att det var det största problemet.

– Det var rörigt gällande ansvarsfördelningen och så där. Men vi börjar reda ut det mer och mer. Individuellt kändes det si sådär i början men nu börjar jag hitta den formen som jag vill vara i.

Serien är väldigt jämn hittills, med fem poängs skillnad mellan jumbon och sjätte plats. William Berglin vet vad de måste göra för att klättra.

– Vi vet vad vi har gjort fel, vi har presterat offensivt men vi har släppt in för mycket mål. Vi måste kriga för varandra och slåss för att hålla nollan, säger han.

undefined
Efter vinst med 2-0 mot Motala väntar ett offensivkraftigt Sollentuna till helgen.

Säsongen har varit präglad av skador och avstängningar. De tre nyförvärven från Storfors Filip Berglund, William Andersson-Junkka och Joel Carlsson har alla varit borta under längre perioder. Dessutom är prestigevärvningen Lawson Sabah fortsatt satt ur spel. 

PIF har haft en väldigt tunn trupp från start, men med Berglund och Carlsson på planen igen är de betydligt starkare idag. Men det betyder inte att helgens match kommer bli en dans på rosor.

– Vi har en tuff match framför oss mot ett offensivt starkt lag. Det kommer bli en kamp, säger Viktor Steen.

En vinst i helgens match mot Sollentuna kombinerat kan skicka upp dem från jumboplatsen. 

– Vi är hungriga efter vinst så nu ska vi ner till Stockholm för att ta tre poäng. På söndag ska vi visa att vi är så bra som vi har varit de senaste två matcherna. Vi sak visa att vi kan slå vilket lag som helst i den här serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!