PIF-duo provtränar med Storfors

Isac Stubbfält och Glorie Packny Kubuntu kan vara på väg bort från Piteå IF. Under veckan har båda provtränat med Storfors AIK. "Vi får se vad som händer", säger Stubbfält.

Isac Stubbfält vaktade målet när PIF avslutade seriespelet hemma mot Brommapojkarna för en dryg månad sedan. Nu kan 27-åringen vara på väg till SAIK. (Arkivbild)

Isac Stubbfält vaktade målet när PIF avslutade seriespelet hemma mot Brommapojkarna för en dryg månad sedan. Nu kan 27-åringen vara på väg till SAIK. (Arkivbild)

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Fotboll2021-12-23 18:00

I förra månaden provtränade Rasmus Klettner (Arvidsjaur), Samuel Degerstedt (Myckle) och Johan Holmqvist (Morön) med Storfors.

Den här veckan har division 2-klubben bjudit in nya provspelare. Rasmus Klettner har varit med igen, men även Piteå IF:s mittfältare Glorie Packny Kubuntu och målvakt Isac Stubbfält har tillkommit. 

– Jag har varit med två pass. Ett måndag och ett tisdag, bekräftar Stubbfält och fortsätter: 

– Det kändes bra, även om det alltid är lite speciellt när man varit borta från fotbollen ett tag. 

Isac Stubbfält växte upp på Klubbgärdet och har MSSK som moderklubb. För ett par år sedan flyttade han hem till Piteå från Göteborg, men det har blivit begränsad speltid bakom Conor O'Keefe. 

Den gångna säsongen blev det bara ett framträdande i norra ettan. Stubbfält fick förtroendet i avslutningen mot Brommapojkarna när PIF föll med 1–3. 

– Det har varit en tuff situation bakom Conor. Han är den bästa målvakten jag någonsin spelat med, samtidigt som det ju bara finns en plats mellan stolparna att konkurrera om. Men det var kul att få stå i sista matchen och, även fast jag inte fått kontinuerlig speltid, tyckte jag att jag presterade en stabil insats.

Finns fler provträningar med Storfors inplanerade?

– Inte i dagsläget. Vi sa bara att vi skulle fortsätta hålla kontakten. Jag pratar med både Piteå och nu med Storfors, så vi får se vad som händer. 

Sporten har sökt Glorie Packny Kubuntu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!