Intensiv fotbollssommar i Böle – och nu väntar jubileum

För första gången på många år spelades nyligen matcher i Piteå Summer Games på Sinavallen. Och nu dukar Bölebyn SK upp till sin egen fotbollsfest. Men det kan bli ett regnigt kalas när Thor Sjöbergs Cup fyller 30 år.

Thor Sjöbergs Cup, en fotbollsturnering för 5 mot 5-spel, firar 30-årsjubileum på lördag. Det blir kanske inte lika soligt som på bilden, men arrangörerna i Bölebyn SK håller tummarna för bättre väder än prognoserna visar. (Arkivbild)

Thor Sjöbergs Cup, en fotbollsturnering för 5 mot 5-spel, firar 30-årsjubileum på lördag. Det blir kanske inte lika soligt som på bilden, men arrangörerna i Bölebyn SK håller tummarna för bättre väder än prognoserna visar. (Arkivbild)

Foto: Andreas Elvstrand

Fotboll2023-08-03 11:15

Den senaste tiden har solen över Piteå lyst med sin frånvaro. Och väderprognosen ser fortsatt dyster ut närmaste dagarna, även om lördag, när Thor Sjöbergs Cup avgörs, verkar kunna bli mindre regnig än fredag. 

– Vi hoppas att regnet ska minska redan innan helgen, så att det inte blir mättat i backen och ligger vatten på planen. Men det må väl vara om marken blir blöt, framför allt hoppas vi att det inte ska regna under turneringen. Vi håller tummarna för vädret. 

Något regn kan dock inte sätta stopp för fotbollsfesten.  

– Jag ser inte hur det skulle kunna gå till. När det är så många lag är det svårt att flytta en dag eller en helg. Det går inte. Det är bara att genomföra, konstaterar Thomas Berglund. 

undefined
Thomas Berglund, som även är en av tränarna i FC 65 Nord, är ordförande i Bölebyn SK. (Arkivbild)

Det har varit en ovanligt intensiv fotbollssommar i Böle. För bara drygt en månad sedan spelades nämligen matcher i Piteå Summer Games på Sinavallen, något som inte hänt på många år. 

– Det gick bra. Vi fick frågan ganska tätt inpå, men fick det att funka, så vi hoppas att vi får köra igen. 

Men på lördag är det alltså Thor Sjöbergs Cup som gäller. Den här gången deltar 72 lag i årskullarna 2014, 2015 och 2016. 

– Tror att det är 38 pojklag och 34 flicklag som är anmälda. Det är fler lag i år än i fjol då vi hade lite mindre, säger Thomas Berglund. 

Förra året deltog "bara" 58 lag, så årets siffra är ett rejält uppsving. Inte minst passar det bra när det samtidigt är jubileum. 

– Cupen fyller 30 år. Det är jättekul. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!