Ny CL-smäll för MFF – kross och rött kort

Malmö FF har fått en mardrömsstart i Champions League-gruppspelet. Bortamötet med Zenit S:t Petersburg slutade 0–4 – efter att Anel Ahmedhodzic blivit utvisad.
–Vi har ingen chans – det är dumma misstag, säger Jo Inge Berget till C More.

Malmö FF föll tungt i Ryssland.

Fotboll2021-09-29 20:47

Med giganter som Chelsea och Juventus i gruppen såg chansen till avancemang i Champions League liten ut för Malmö FF.

Skåningarna siktade i stället in sig på att sno tredjeplatsen före Zenit S:t Petersburg och fortsätta det internationella äventyret i Europa League-slutspelet.

Men efter stjärnsmällen i Ryssland ser också den drömmen ut att spricka.

– Vi behöver fyra poäng för att gå vidare nu och det kommer bli svårt. Vi får se till att vinna allsvenskan. Det är det viktiga, säger Jo Inge Berget i C More.

Mardrömsminuter

Det blev en svettig inledning på matchen för MFF som pressades tillbaka ordentligt och redan i den nionde minuten kom det ryska ledningsmålet.

Brassen Claudinho tog emot Douglas Santos inlägg från vänster på ett tillslag och styrde in ledningsmålet.

Men Malmö reste sig. Antonio Colak vände upp i straffområdet och avlossade ett skott tätt utanför den högra stolpen innan Jo Inge Berget nickade ner till Anders Christiansen som brände ett jätteläge.

Det såg, med MFF-ögon, lovande ut inför den andra halvleken, men när domare Anastasios Sidiropoulos blåste i gång släcktes allt hopp.

Efter bara ett par minuter kom ett Zenit-inlägg svepande genom Malmös straffområde som Daler Kuzjajev satte pannan på – och 2–0 var ett faktum.

"Ser jättedåligt ut"

Samma Kuzjajev höll kort senare på att löpa sig fri när bollen träffade Anel Ahmedhodzic hand – och MFF:s stjärnback tilldelades ett rött kort.

Aleksej Sutormin och Wendel satte sedan de sista spikarna i kistan och matchen slutade 4–0 till Zenit.

– Vi gör dumma misstag och får dumma mål emot oss. Så blir det 4–0 och då ser det jättedåligt ut, säger Jo Inge Berget.

Och lättare lär det inte bli. 20 oktober gästar Malmö regerande Champions League-mästarna Chelsea.

Fakta: Grupp H i Champions League

Resultat och kommande matcher i grupp H av Champions League:

14 september: Malmö FF–Juventus 0–3, Chelsea–Zenit S:t Petersburg 1–0.

29 september: Zenit–MFF 4–0, Juventus–Chelsea (21.00).

20 oktober: Chelsea–MFF, Zenit–Juventus.

2 november: MFF–Chelsea, Juventus–Zenit.

23 november: MFF–Zenit, Chelsea–Juventus.

8 december: Juventus–MFF, Zenit–Chelsea.

De två främsta går vidare till åttondelsfinal i CL – trean får möta en grupptvåa från Europa League i ett playoffmöte över två matcher om en plats i den turneringens 16-delsfinal. För gruppfyran är det slutspelat.