Nordin matchhjälte mot AIK: "Såklart speciellt"

Jennie Nordin gjorde matchens enda mål mot AIK efter hörna. Det AIK som hon tillhörde så många år under ungdomen. "Det är såklart speciellt, men jättekul att få göra mål", säger hon.

Jennie Nordin nickade in Piteå IF:s mål mot sin förra klubb (Arkivbild).

Jennie Nordin nickade in Piteå IF:s mål mot sin förra klubb (Arkivbild).

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Fotboll2021-09-12 19:10

Piteå tog första segern sedan OS-uppehållet. Detta efter att de åkt till Skytteholms IP och besegrat AIK med 1–0. Matchens enda mål gjordes utav Jennie Nordin som är så förknippad med just AIK. 

Nordin själv var väldigt nöjd med matchen i sin helhet. 

– Vi spelar bra idag. För spelet och skapar väldigt många målchanser för att inte tala om alla hörnor det måste varit typ 14 hörnor. 

Hörnorna blev tillslut avgörande eftersom det var där Nordins mål kom ifrån. 

– Väldigt bra slagen hörna. Jag hade haft några chanser innan så det var skönt att komma rätt till den. 

Dessutom inför hennes gamla hemmapublik. 

– Det är såklart väldigt kul. Det blir ju många välbekanta ansikten som man känner igen som man inte direkt stöter på varje dag längre. 

Hur känns det att möta AIK då? 

– Det är väldigt speciellt framför allt innan och efter matchen. När den väl är igång så har man inte tid att tänka på det, säger hon. 

Med sitt andra mål för säsongen blev hon alltså matchvinnare och nickade hem tre riktigt viktiga poäng hem tillbaka till Piteå. 

– Otroligt skönt och väldigt viktigt att det är just mot AIK segern kommer som gör att vi dessutom tar ett kliv uppåt i tabellen. 

Nu väntar landslagsuppehåll och lite ledigt för spelarna. 

– Jag tror vi kommer må bra av några dagar ledigt. Det känns som att vi är i behov av det. Sen är det bara ladda om igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!