Mardrömsmisstag fällde Manchester United

Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elangas Manchester United är utslaget ur Europa League. Detta efter mardrömsmisstag i både första och andra halvlek av returmötet med Sevilla. Spanjorernas segersiffror skrevs 3–0 (5–2 totalt).

Sevilla besegrade Manchester United och är klart för semifinal i Europa League.

Fotboll2023-04-20 22:33

Manchester United tappade 2–0 till 2–2 hemma mot Sevilla i det första kvartsfinalmötet i Europa League förra veckan. I returen fick den engelska storklubben en mardrömsstart.

I den åttonde minuten stod Uniteds lagkapten Harry Maguire för ett grov misstag strax utanför eget straffområde och gav Youssef En-Nesyri ett friläge. Den marockanske anfallaren gjorde inget misstag och pangade distinkt in 1–0 för hemmalaget, vilket även stod sig fram till pausvilan.

Fler United-misstag

I den 47:e minuten fick United en ytterligare en kalldusch. Den franske mittbacken Loic Badé nickade vackert in 2–0 på en hörna.

Med knappt tio minuter kvar av ordinarie matchtid var det dags för nästa United-misstag. Målvakten David De Gea misslyckades med en nedtagning, utanför eget straffområde, och En-Nesyri kunde enkelt placera in sitt andra mål för kvällen till 3–0.

Svenske Victor Nilsson Lindelöf spelade 90 minuter för United medan Anthony Elanga byttes in den 87:e minuten.

Därmed är Sevilla, som haft en tuff säsong i det spanska ligaspelet, klart för semifinal i Europa League. I semifinal möter den spanska storklubben Juventus, som slog ut Sporting Lissabon med 2–1 totalt. I den andra semifinalen möter tyska Bayer Leverkusen Roma.

Ledare slog spelare

Det hettade till rejält i kvartsfinalen mellan Roma och Feyenoord på Olympiastadion i Rom.

Efter en halvtimmes spel uppstod en situation precis när bollen hade gått utanför sidlinjen där Romas assisterande tränare Salvatore Foti sprang fram till sidlinjen och slog Santiago Giménez i Feyenoord.

Giménez föll till marken och Foti fick rött kort. I samband med situationen fick även Romas Diego Llorente gult kort.

Efter en timmes spel gav ytterbacken Leonardo Spinazzola Roma ledningen med 1–0. Glädjen på Olympiastadions läktare varade dock bara i 20 minuter. I den 80:e matchminuten kvitterade nämligen Feyenoords brasilianare Igor Paixão till 1–1. Ett mål som innebar 2–1 totalt och semifinal-avancemang för den nederländska klubben.

Roma gav sig dock inte så lätt och i den 89:e minuten satte Romas fixstjärna Paulo Dybala 2–1 i matchen, och 2–2 totalt, med ett vackert avslut vid bortre stolpen.

I förlängningen såg Stephan El Shaarawy till att Roma spelar semifinal. Anfallaren gjorde 3–1-målet i förlängningen som tog Roma vidare. Matchen slutade 4–1 efter att Lorenzo Pellegrini gjort det avslutande målet och mötet slutade 4–2 totalt.