Östersunds FK räddas – har betalat skatteskuld

Superettanklubben Östersunds FK har sedan en tid befunnit sig i ekonomisk kris, och behövde betala in tre miljoner kronor till Skatteverket senast på måndagskvällen. I sista stund meddelade klubbens ordförande Anders Cederberg att ÖFK betalat in pengarna.

Simon Marklund, från Piteå, har kontrakt med Östersunds FK även nästa år. Och nu står klart att klubben undviker konkurs. (Arkivbild)

Simon Marklund, från Piteå, har kontrakt med Östersunds FK även nästa år. Och nu står klart att klubben undviker konkurs. (Arkivbild)

Foto: JENS CARLSSON/BILDBYRÅN

Fotboll2024-10-15 09:30

– För en knapp timme sedan gjorde vi det. Vi har dessutom fått in så mycket pengar att vi har säkrat driften för hela det här året, sa han vid en presskonferens på måndagskvällen.

Östersunds FK har under flera säsonger dragits med svag ekonomi. En skatteskuld på tre miljoner kronor – som grundar sig i pandemin – behövde vara inne senast på måndagen.

Enligt ordföranden för klubbens bolagiserade del, Anders Cederberg, lyckades ÖFK få in nära 3,9 miljoner kronor på måndagen. Han har tidigare sagt att konkurs eller rekonstruktion hade väntat om klubben inte hade lyckats lösa skulden i tid.

Med måndagens tillskott uppges verksamheten tryggas både säsongen och året ut. Anders Cederberg vill inte gå in på vem det är som bidragit med pengarna.

– Det finns privatpersoner och företag som inte bara har ett stort rödsvart hjärta utan också en stor plånbok, som kollektivt har hjälpt till att göra det här möjligt, säger han.

Anders Cederberg har tidigare sagt till P4 Jämtland att klubbens svaga ekonomi bland annat beror på mindre publik och mindre sponsorförsäljning än beräknat.

I Östersunds FK spelar bland andra Piteåsonen Simon Marklund. Den 25-årige mittfältaren har kontrakt med klubben även nästa säsong.

PT har sökt honom för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!