Klart: Engvall ersätter skyttekungen

Nu är det klart vem som ersätter Värnamos Saudiarabienflyktande skyttekung Marcus Antonsson. Det blir landslagsmeriterade Gustav Engvall, som kommer från spel i belgiska Mechelen.

Gustav Engvall, här i "Blåvitts" tröja, är klar för IFK Värnamo. Arkivbild.

Gustav Engvall, här i "Blåvitts" tröja, är klar för IFK Värnamo. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2023-02-23 18:23

Marcus Antonsson var en bidragande orsak till Värnamos succésäsong i fjol med sina 20 mål, vilket räckte till en andraplats i skytteligan.

Men någon fortsättning i allsvenskan blev det inte för Antonsson som i stället flyttat till saudiska al-Adalah.

I dag presenterade Värnamo hans ersättare: 26-årige Gustav Engvall. Ölandssonen är ett välbekant namn i den svenska fotbollen efter sejourer i IFK Göteborg, Djurgården och engelska Bristol City.

Sedan 2018 har Engvall tillhört Mechelen i Belgien men nu blir den alltså en återkomst till Sverige. Engvall har även noterats för två landskamper för det svenska A-landslaget.

"Jag är väldigt glad och taggad att ansluta till Värnamo. Jag är väldigt sugen på att köra i gång och träffa alla grabbar i laget och alla i klubben. Värnamo gjorde en bra säsong förra året och jag är övertygad om att vi kan göra en ännu bättre denna säsong", säger han till klubbens hemsida.

Värnamo åkte ut mot Gais i kvalet till svenska cupen och får således spela träningsmatcher fram till den allsvenska premiären i april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!