Isak blåst på hjälterollen i heta derbyt

Alexander Isak såg ut att bli matchhjälte i Real Sociedads glödheta baskiska derby mot Athletic Bilbao i La Liga. Men på tilläggstid blåstes den svenske landslagsanfallaren på hjälterollen efter en målvaktstavla som innebar 1–1.

Alexander Isak.

Fotboll2021-10-31 23:07

Alexander Isak gav Real Sociedad ledningen på straff i den 58:e minuten och laget var på väg mot en viktig trepoängare i toppstriden.

Men på tilläggstid kvitterade Iker Muniain på frispark sedan Sociedads målvakt Alex Remiro misslyckats med att boxa ut bollen och i stället boxat in den i eget mål.

Då hade Alexander Isak i den 58:e minuten gjort sitt tredje mål för säsongen i La Liga.

Mikel Merino drogs ned av Inigo Martinez och hemmalaget fick straff.

Alexander Isak var iskall och tvärstannade i sista steget innan han slog in bollen bakom en ställd Unai Simon i Bilbaomålet.

Med Zlatan Ibrahimovic som målskytt för Milan i segermatchen mot Roma under söndagskvällen ser det så klart positivt ut inför VM-kvalavgörandet i november.

Och kanske ett svenskt landslag med Alexander Isak och Ibrahimovic i anfallet.

Poängtappet till trots gick Real Sociedad upp i serieledning, en poäng före Real Madrid och Sevilla men med en match mer spelad.