Ingen cup i Böle: "Det är inte läge"

Trots lättade restriktioner blir det ingen Thor Sjöbergs Cup i sommar. Fotbollsfesten i Böle ställs in – igen. "Det är inte läge", säger Bölebyn SK:s ordförande Thomas Berglund.

Den 7 augusti skulle Thor Sjöbergs Cup spelats, men knatteturneringen på Sinavallen ställs in. (Arkivbild)

Den 7 augusti skulle Thor Sjöbergs Cup spelats, men knatteturneringen på Sinavallen ställs in. (Arkivbild)

Foto: Andreas Elvstrand

Fotboll2021-07-07 06:00

Han syftar naturligtvis på pandemin.

– Även om restriktionerna lättats känns det sådär – och det är svårt att arrangera något med kort varsel. Därför står vi över i år också.

Intresset för knatteturneringen brukar vara stort. 

– Men nu gick vi aldrig ut och tog emot några anmälningar. Vi hade nästan räknat med att ställa in och därmed har vi medvetet legat lågt, förklarar Thomas Berglund.

Även om Thor Sjöbergs Cup uteblir så är gräset på Sinavallen grönare än på länge. 

– Ifjol hade vi ingen aktivitet på elvamanna då planen hade tagit mycket stryk. Den var helt förstörd på grund av tjälbränna. Nu börjar den ta sig litegrann. 

Bölebyn SK driver inga fotbollslag i egen regi längre, men klubben ingår i Infjärdenbyarnas ungdomssamarbete varpå Sinavallen ändå används av många.

– Men tyvärr ser vi att pandemin slagit hårt mot ungdomarna, framför allt bland våra 14- och 15-åringar där många slutat. Det är inte bra, säger Thomas Berglund.

Däremot upplever han att aktiviteten på hockeybanan i byn ökat.

– Ideella krafter sköter den på ett fantastiskt sätt. Vintertid är det otroligt mycket folk som nyttjar planen. Det är väldigt positivt. 

Men vad beträffar klubbens ekonomi är Thor Sjöbergs Cup såklart det stora dragplåstret. Nu går viktiga intäkter förlorade för andra året i rad. 

– Framför allt är det tråkigt för barnens skull som inte får spela cuper. Vi hoppas vara tillbaka nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!