Piteå IF DFF har varit i högsta serien sedan 2011.
Senaste åren har ett antal trotjänare lämnat styrelsen.
Nu försvinner två till: Per Embertsén, tidigare ordförande, samt Anders Eriksson.
Sedan ifjol var en majoritet i styrelsen kvinnor. Nu stärks det förhållande ytterligare då följande namn ingår:
Helena Ljungstedt, Margareta Karlsson, Johanna Lundström, Mari Wigren, Jessica Åhlund, Jan-Eric Andersson, Magnus Wåhlén samt nya ordförande Jennie Kaarle.
– När Rikard Fahlman hastigt lämnade ordförandeposten ställde Per upp och det har varit otroligt värdefullt. Sedan ville han gärna lämna över när det fanns en ersättare och nu är tiden kommen. Jag blev tillfrågad av valberedningen, säger Jennie Kaarle som suttit i styrelsen tre år.
Vilken blir din viktigaste uppgift?
– Att professionalisera elitmiljön för våra tjejer. Arbetsmiljön på LF Arena behöver förbättras. Nu finns inte någon arena i Piteå som är anpassad för damallsvensk fotboll.
På vilket sätt behöver en elitmiljö skapas?
– Omklädningsrummen, gym, samlingslokaler. Vi vill också erbjuda en proffsig miljö med ett medicinskt team som inte bara är läkare och sjukgymnaster utan som kan jobba med psykisk hälsa och proaktivt med fysisk hälsa.
Vilken blir din viktigaste uppgift som ordförande?
– Damfotbollen i stort växer i världen men i Sverige kämpar vi. Speciellt sådana föreningar som oss som inte är dubbelklubbar. Den stora utmaningen är att få ekonomin att snurra. Inte bara för att överleva, som vi fick jobba förra sommaren, utan för att kunna sätta oss ner och utveckla oss dit vi behöver komma för att vara ett damallsvenskt lag framöver.
Kaarle pratar om en avgörande tid.
– Vi kommer inte att vara klubben som köper dyrt. Vi behöver hitta sätt för att överleva och då behöver vi bli regionens lag. De sportsliga förutsättningarna ska komma genom att vi får ekonomiska förutsättningar att hänga med. De två-tre kommande åren är livsavgörande för Piteå IF dam.
Föreningen gjorde ett minusresultat förra året.
– Det blev ett något negativt resultat, men vi har ett positivt kassaflöde och det är viktigaste utifrån elitlicensen. Vi är lugna. Från sommaren ifjol har vi jobbat extremt hårt för att få det att gå ihop och det är frustrerande att inte kunna göra framåtriktade saker utan bara jobba för att överleva, säger Kaarle.