"Har inte levt upp till förväntningarna"

De siktade på seriesegern. Piteå IF kan som bäst bli fyra. Den här säsongen har inte levt upp till förväntningarna.

Fotboll2019-10-04 06:00

Piteå IF:s division 2-lag i fotboll närmar sig säsongsslutet. I helgen väntar sista bortamatchen mot Friska Viljor. Sedan Skellefteå FF hemma innan allt är över.

Två möjligheter att göra det Piteå inte har klarat av på hela säsongen. Att besegra ett av lagen topp fyra i tabellen. Hittills har det bara blivit två futtiga poäng mot sådant motstånd. För svagt av ett lag som inför säsongen utmålade sig självt som bäst i serien. "Vi ser inte att det finns något lag som är starkare eller bättre än oss i serien", sa tränaren Jeppe Mauritzson.

Han sa vidare också: "Jag tror inte att det är många spelare som skulle vara särskilt nöjda med en femteplats".

I så fall är det missnöje i truppen. För det är just femma PIF ligger och med sex poäng upp till närmsta lag är utgångsläget att ta sig dit minst sagt bekymmersamt.

Så vad har gått fel? Jeppe Mauritzson har gjort ett godkänt jobb sina två år. Han kommer att lämna laget i ungefär samma läge som det var tidigare.

Piteås satsning på lokala spelare är rätt. Det är vägen uppåt i framtiden. De egenfostrade produkterna har totalt sett varit ett litet snäpp bättre jämför med ifjol. Men det går inte att se någon klar generell höjning som skulle motivera en högre tabellplacering.

Nyförvärven utifrån, bortsett från Tetteh Komey, inte levt upp till kravbilden. Martinas Medelinskas som skulle vara för bra för division 2 har mest varit bänkad andra halvan av serien. Tejan Bah platsade inte. Andrea Kimpala har också haft problem att platsa. Där är huvudproblemet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!