Här är tolv storstjärnor som kan byta klubb

Coronapandemin må fortsatt sätta sin prägel på världen. Men i den europeiska toppfotbollen är det "the show must go on" som gäller. Därför är det som vanligt spekulationer om stora övergångar i januari. Vi listar tolv stjärnor som kan byta klubb redan i vinter.

Bayern Münchens David Alaba är en av flera storstjärnor i den europeiska toppfotbollen som kan byta klubb i januari. Arkivbild.

Bayern Münchens David Alaba är en av flera storstjärnor i den europeiska toppfotbollen som kan byta klubb i januari. Arkivbild.

Foto: Bernd Thissen/AP/TT

Fotboll2021-01-09 06:30

Memphis Depay, Lyon.

Den nederländske anfallsstjärnan var i princip "klar" för Barcelona i höstas, men övergången gick i stöpet. Nu uppges "Barça" göra ett nytt försök, men även Juventus och Paris SG sägs vara intresserade — inte minst då 26-åringens kontrakt löper ut i sommar.

.

Georginio Wijnaldum, Liverpool.

Barcelona uppges även vara den hetaste kandidaten att knyta till sig mittfältaren — Depays landsman — som sitter på ett utgående kontrakt i Liverpool. Frågan är bara hur mycket mer tid dito nederländaren Ronald Koeman, som hade Depay och Wijnaldum i landslaget, får på Barcelonas tränarbänk efter en trög start.

.

David Alaba, Bayern München.

Den mångsidiga österrikiska storstjärnan kommer lämna Bayern München efter över tio år i klubben – antingen nu eller i sommar när kontraktet avslutas. Real Madrid, Liverpool, Manchester United och Chelsea ska, enligt rapporter, vara de mest hugade spekulanterna.

.

Paul Pogba, Manchester United.

Ingen sådan här lista är komplett utan Pogbas namn. Har i princip "varit på väg bort" från Manchester United sedan han blev världens då dyraste spelare när han köptes tillbaka från Juventus 2016. Real Madrid nämns alltid som det hetaste alternativet vid en flytt. Det spekuleras även om Paris SG och en återkomst till Juventus.

.

Jack Grealish, Aston Villa.

Den 25-årige mittfältaren har varit på Manchester Uniteds radar länge, men han har stannat i sitt Villa. Nu, menar flera engelska medier, kan dock en stor övergång vara nära förestående. Liverpool sägs också vara intresserat av den engelske A-landslagsmannen.

.

Christian Eriksen, Inter.

Den danske kreatörens sejour i Milano har inte varit någon succé, och han ser ut att lämna efter bara ett år. Det spekuleras bland annat i en återförening med gamle Tottenhamtränaren Mauricio Pochettino, som är ny i Paris SG. Även Wolverhampton, Everton, Arsenal och Ajax har nämnts som alternativ.

.

Isco, Real Madrid.

Har spekulerats vara på väg bort från Real Madrid, där han får knapert med speltid, ett bra tag. Arsenal, Everton, Milan och Sevilla sägs samtliga rycka i den 28-årige mittfältseleganten, enligt rapporter i Spanien och England.

.

Houssem Aouar, Lyon.

Det pratades om en flytt till Arsenal i somras — och återigen är ryktesfabriken i full gång för den 22-årige mittfältsstjärnan, som debuterat i franska A-landslaget. Enligt brittiska medier ser dock Lyon ut att kräva en större övergångssumma än vad Arsenal är berett att betala.

.

Arkadiusz Milik, Napoli.

Den polske anfallsstjärnan blev kvar i Napoli, trots flera intressenter inför den här säsongen. Valde dock att inte förlänga sitt kontrakt — och placerades i den syditalienska frysboxen. Jagas nu av Atlético Madrid och Marseille, enligt spanska och franska medier.

.

Olivier Giroud, Chelsea.

Efter fyra mål i Champions League mot Sevilla har han fått göra några Premier League-starter. Men 34-åringen är alltjämt reserv i Chelsea — och sägs vara ett alternativ för Juventus, som enligt rapporter letar efter en rutinerad kraft i anfallet.

.

Dele Alli, Tottenham.

Helt ute i kylan under José Mourinhos ledning. Sades vara nära Paris SG redan i höstas — och rykteskarusellen har inte snurrat långsammare sedan förra Tottenhamtränaren Mauricio Pochettino tog över PSG.

.

Diego Costa, klubblös.

Bröt med Atlético Madrid den 29 december. Kanske är den kontroversiella anfallaren, givet meriterna, högvilt bland många klubbar, trots en mager målskörd de senaste åren. Brittisk press placerar 32-åringen i Arsenal, Everton och Wolverhampton — men eventuellt är ett äventyr i Kina mer troligt.

Fakta: Vinterns transferfönster

Den 2 januari öppnade bland annat England, Tyskland och Frankrike sina transferfönster för vintern, medan det dröjde till den 4 januari i exempelvis Spanien och Italien. För samtliga dessa stora ligor gäller att övergångsperioden stänger den 1 februari.

I Sverige öppnade transferfönstret den 8 januari, och stänger först den 31 mars — tio dagar före den allsvenska premiären. Sedan har Sverige, som spelar vår-höst, ett betydligt kortare sommarfönster än merparten av de andra europeiska ligorna, som spelar höst-vår.

Källa: Internationella fotbollsförbundet (Fifa)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!