Han tar över Piteås division 2-lag

Nu är det klart. Piteå IF har utsett en ny huvudtränare efter Jeppe Mauritzson.

Joakim Vikström blir ny huvudtränare i Piteå IF.

Joakim Vikström blir ny huvudtränare i Piteå IF.

Foto: Per Sandberg

Fotboll2019-10-01 19:39

Det är ingen skräll. Tvärtom var valet väntat.

Joakim Vikström blir ny huvudtränare i Piteå IF efter Jeppe Mauritzson som kommer att lämna laget efter säsongen.

– Det känns jätteroligt att få den här chansen. Jag känner mig privilegierad och hedrad över att få det här uppdraget, säger Vikström.

Han är 26 år och har avancerat snabbt. Säsongen 2015 hade han sitt första tränaruppdrag. Det för Storfors pojkar 00. Sedan var han ansvarig i Storfors herrlag, därefter assisterande i Piteå IF och snart alltså huvudtränare där.

– För mig var det självklart att tacka ja när klubben vill satsa på mig. Det känns självklart jättekul att bygga vidare på det jag och Jeppe har börjat på nu när han lämnar.

PIF vill ha en lokal prägel på sitt A-lag.

– Precis som att vi vill släppa fram lokala, unga spelare har vi samma synsätt på hur vi vill agera på ledarsidan. Jocke är en duktig analytiker med hög ambitionsnivå som vi anser kommer att matcha bra med den spelartrupp vi vill bygga de kommande säsongerna, säger Jens Hedström, sportchef till klubbens hemsida.

Joakim Vikström:

– Det blir en fortsatt lokal satsning. Det känns väldigt inspirerande. Det roligaste som finns är att jobba med lokala unga spelare som har viljan att lära sig. Det ser jag verkligen framemot.

Vem som blir assisterande tränare är ännu inte klart. Christer Sundqvist har varit den andra den här säsongen och Peter Bergstedt målvaktstränare.

– Jag hoppas att båda blir kvar, säger Joakim Vikström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!