Från allsvenskan till Notas: "Hitta glädjen"

Efter några säsonger med stora skadeproblem har Johanna Antti tappat glädjen till fotbollen. Nu lämnar hon allsvenska Piteå IF med förhoppningen att hitta tillbaka till glädjen i division 1-laget Notvikens IK.

Johanna Antti lämnar allsvenska Piteå IF och har istället skrivit på för Notvikens IF DFF i division 1.

Johanna Antti lämnar allsvenska Piteå IF och har istället skrivit på för Notvikens IF DFF i division 1.

Foto: Johanna Antti

Fotboll2019-11-27 22:08

Johanna Antti har länge ansetts vara en av länets största fotbollstalanger. Men de senaste säsongerna har blivit förstörda av skador. Antti har gjort två stora operationer, den första efter en korsbandsskada och nu i våras på grund av en meniskskada. Därför har det endast blivit ett fåtal framträdanden i Piteå IF.

Skadehelvetet har gjort att hon tappat glädjen till fotbollen och hon har därför kommit överens med allsvenska Piteå IF om att hon kommer att lämna klubben. 

Förhoppningen är att hitta tillbaka till den glädjen i division 1-laget Notvikens IK DFF som vänsterforward. 

– Mycket på grund av mina skador känner jag att den här glädjen till fotbollen har försvunnit. Därför vill jag prova på att spela i en ny division nu och se om glädjen kommer tillbaka. Jag kommer inte komma någonstans om jag inte tycker att det är kul, så målet är att hitta den där gnistan igen, säger Johanna Antti.

Redan när Antti skrev på för Piteå 2017 hade hon haft skadeproblem i Assi IF. Tanken var att hon skulle ta sig tillbaka från skadan den säsongen, men så blev det inte.

– Det vände aldrig och jag var fortfarande kvar i det här träsket med att jag blev trött väldigt snabbt och mitt knä klarade helt enkelt inte av det. 

– Jag fick följdskador på grund av att knäet inte fungerade som det ska. Jag hade knappt fyra veckor i rad där jag kunde träna för fullt. Det har gjort det svårt för mig att prestera som jag ska och sen är det väldigt konkurrens, vilket gör att det blir ännu tuffare.

Är du återställd nu?

– Under augusti, september och oktober har jag tränat för fullt och nu är jag helt återställd. Det känns jättebra men jag måste få speltid och det ansåg jag att jag inte skulle få i Piteå nästa år.

– Nog hade jag kunnat köra på ett år till i Piteå men då hade nog glädjen dött ännu mer. Därför känner jag att jag behöver gå ner en division och spela för skojs skull om jag vill satsa igen i framtiden.

Hon är noga med att påpeka att hon inte vantrivts i Piteå.

– Piteå har varit fantastiska för mig under den här perioden. Även om jag varit skadad och inte varit superviktig för laget så har de ändå tagit hand om mig och jag har fått all hjälp jag behöver. Det ska de ha cred för, de har varit otroligt bra på det. Hela organisationen runt omkring och Stellan (Carlsson) och Leif (Strandh).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!