Drömstart – men sedan föll ridån snabbt för Storfors

Filip Berglund skruvade in en hörna för Storfors i matchens första minut. Tio minuter senare stod 1-3 på resultattavlan i en match som gästande Skellefteå vann med siffrorna 4-1. "Vi bjöd på alldeles för stora ytor i omställningarna. Det går inte mot ett lag som Skellefteå", kommenterade Storfors tränare Patrik Nilsson.

Skellefteås Oliver Grenholm var ett ständigt orosmoment för hemmaförsvaret.

Skellefteås Oliver Grenholm var ett ständigt orosmoment för hemmaförsvaret.

Foto: Bosse Lundkvist

Fotboll2022-08-01 22:46

Storfors avslutade våromgången starkt. I sista matchen innan uppehållet besegrade man topplaget IFK Luleåpå bortaplan, men boosten från den insatsen försvann snabbt. 

Det blev förlust hemma på Heden i cupen och även klar förlust mot Skellefteå i höstupptakten.

Efter Filip Berglunds mål rasslade det till tre gånger inom loppet av tio minuter bakom hemmamålvakten Johan Nyström. 1-1 Oiver Grenholm (4), 1-2 Ieltsin Jeronimo Semedo (7) och Philip Näslund (11). 

Storfors försökte ta tag i spelet, men när Tim Lindfors satte bredsidan till på ett volleyskott varpå bollen smet in otagbart vid Nyströms vänstra stolprot stod det klart att det här inte var hemmalagets kväll.

– Ska jag vara helt ärlig var det jag ville se tre poäng, sedan är det skönt att vi får göra några mål. Det var också en riktigt bra arbetsinsats, vi tog jobbet för varandra och får betalt för det. Det är något jag hoppas ska känneteckna oss här i höst – det ska vara jäkligt jobbigt att möta oss och vi ska aldrig förlora en match på att motståndarna jobbar hårdare än oss, sa Skellefteås tränare Johan Karlsson.

– De fick alldeles för stora ytor att arbeta på i sina spelvändningar. Och det går inte att bjuda ett så pass skickligt lag som Skellefteå på just det, menade Storfors tränare Patrik Nilsson.

Matchen var mer eller mindre över efter den första fjärdedelen - 1-4 och 23 minuter spelade. Storfors hade förvisso en boll inne till 2-4 under första rundan sedan Skellefteåmålvakten Riccardo Brugoni varit ute på en vingelfärd. Brugoni fick dock frisparken han inte borde ha haft av en annars duktig domare, Eva Svärdsudd.

Rykten innan match gjorde gällande att flera spelare i hemmalaget drabbats av förkylningar. Oddset på Skellefteåtvåan sjönk från 1,95 till 1,85 för att till sist stanna på 1,45.

– Men det stämmer inte. Vi hade en enda spelare som inte kunde spela på grund av sjukdom i familjen. Ingen av våra spelare missade matchen på grund av sjukdom på sig själva, berättade SAIK-tränaren Patrik Nilsson.

Närmast väntar Älgarna hemma på Heden för Storfors

Målen : 1–0 (1) Filip Berglund, 1–1 (4) Oliver Grenholm, 1–2 (7) Ielstin Camoes, 1–3 (11) Philip Näslund, 1–4 (23) Tim Lindfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!