BBK-mittbacken missnöjd: "Vi borde ha avgjort i första"

Det blev delad pott i det upphajpade länsderbyt mellan Bodens BK och Piteå IF i norrettan. BBK:s mittbacksgeneral Linus Sahlin var dock inte nöjd med bara en poäng. "Vi borde ha avgjort den här matchen i första halvlek", säger han.

Linus Sahlin, mittbacken i Bodens BK, vann massvis med dueller i länsderbyt mot Piteå.

Linus Sahlin, mittbacken i Bodens BK, vann massvis med dueller i länsderbyt mot Piteå.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Fotboll2023-06-21 22:52

Det blev en match i matchen mellan Bodens mittback och Piteås anfallare William Videhult. Efter en mängd nickdueller, närkamper och löpdueller summerar Sahlin matchen efter slutsignalen.

– Det är en första halvlek där jag tycker att vi är bättre. Piteå har mer boll men vi skapar betydligt mer målchanser än vad de gör. Piteå är mer spelförande i andra halvlek, men även i andra så är det vi som skapar mer, säger Sahlin.

Känns oavgjort mer som två tappade poäng än en vunnen?

– Ja, det tycker jag det gör. Överlag så skapar vi fler målchanser att avgöra matchen, men marginalerna var inte riktigt på vår sida. Vi vill ju hemskt gärna ge hemmapubliken en vinst, det är ju inte kryllat av dem tidigare.

Med tanke på att BBK har inlett de tre senaste matcherna med att släppa in tidiga ledningsmål, var inledningen mot Piteå det omvända.

I matchminut sju kom Valentin Alvarez, hemmalagets högerytter, runt på sin kant och måttade ett inlägg. På bortre stolpen fick anfallaren Nils Nilsson stå helt fri och kunde placera in ledningsmålet från nära håll.

Precis den öppning som BBK ville ha.

undefined
Linus Sahlin och hans BBK fick jubla inledningsvis i länsderbyt mot Piteå men kort därefter kvitterade gästerna.

Men hemmalyckan blev relativt kortvarig.

Tio minuter senare kvitterade Piteå efter långt inkast. Bollen skarvades vidare till den bortre delen i Bodens straffområde där Joel Carlsson dundrade fram och tryckte in 1–1 med ett lågt pressat vänsterskott. 

BBK var nära att återta ledningen på en dubbelchans. Steve Zishim Bawa sköt på halvvolley. Filip Eriksson i PIF-målet kunde bara stöta ut bollen och fram kom BBK:s William Nordell som fick bollen framför sig. Men hans helvolley gick strax över.

I andra halvlek tröttnade BBK något och föll allt lägre. Men det var aldrig någon fara på taket, menar Sahlin.

– Piteå är skickliga på att hålla i bollen men vi stänger de ytor som vi ska, säger Sahlin, som är sliten efter matchen.

– Jag har inte tränat ordentligt på tre veckor och spelat två hela matcher i söndags och i dag. Det kanske bara har blivit ett ordentligt fotbollspass, säger han om sin comeback efter skadeperioden.

Nu får Sahlin dock vila upp sig under det kommande ledigheten.

– En poäng är bättre än noll och vi har fortfarande Piteå efter oss i tabellen när vi nu går på sommaruppehåll, säger Linus Sahlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!