Benfica misstänks för domarmuta – kan åka ur

Storklubben Benfica riskerar att degraderas från den portugisiska högstaligan. Enligt rapporter i Portugal misstänks Lissabonklubben under flera års tid ha betalat motsvarande 20 miljoner kronor till en fotbollsdomare för att få fördelar på planen.

Storklubben Benfica har hamnat i blåsväder. Spelarna på bilden har inget med misstankarna att göra. Arkivbild.

Storklubben Benfica har hamnat i blåsväder. Spelarna på bilden har inget med misstankarna att göra. Arkivbild.

Foto: Armando Franca/AP/TT

Fotboll2022-02-15 12:53

Det är den tidigare domaren Bruno Paixão som utreds. Han äger ett IT-konsultföretag som uppges ha samarbetat med Benfica och då ha fakturerat klubben för diverse utförda tjänster. Bruno Paixão hävdar att betalningarna inte ska ha något med matchfixning att göra, utan att det i stället rör sig om riktiga tjänster som företaget utfört, snarare än pengar som hamnat i hans egen ficka.

Även Benfica slår tillbaka mot uppgifterna:

"Benfica eller dess juridiska företrädare har aldrig konfronterats med några fakta som involverar Mr Bruno Paixão och/eller några anklagelser om idrottskorruption", säger klubben i ett uttalande.

Frågan ska utredas vidare och om Benfica döms vara skyldigt till matchfixning riskerar klubben – som vann Champions Leagues förlaga Europacupen både 1961 och 1962 – att degraderas från högstaligan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!