Fallhöjden blir större för stjärnorna

7 januari 2018 22:41

Trettondagshelgen var intensiv på lokal nivå och till slut kom han till Lindbäcks Stadion. Dock bara kom och sågs. Inte segrade.

Den tidigare norske superstjärnan i spåren, Petter Northug, firade sin 32-årsdag i lördags. Samma kväll prisades världsettan Johannes Høsflot Klæbo på en gala i Norge. Han bar en keps där det stod "Make Northug great again", en kontring på en tidigare Northug-passning som bar budskapet "Make norska skidförbundet Great Again".

Northug har inte längre samma bärkraft i spåren längre. De som sökt sig till spåren kring Vallsberget kunde konstatera att Northug är mil ifrån den forna formen. 32-åringen ville inte låta sig intervjuas vare sig när han anlände till Kallax födelsedagskvällen eller efter tävlingarna i Piteå.

Northug har liksom svenske superstjärnan, fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, tagit in massor av luft under sin strålande karriär. För dagen är det många som passar på att sparka på superstjärnorna som ligger lågt i prestandan. Drakar lyfter ofta i motvind. Vi får se hur det blir med Petter Northug och Zlatan.

Piteå Hockey tappade onödiga poäng mot jumbotippade Skövde i lördags. Trots klart skottövertag i de två sista perioderna och tidig 2–0-ledning föll Piteå efter straffar. Skövde kvitterade i såväl andra som tredje perioden. Med tanke på den onödiga tvåpinnarskänken var det starkt av Piteå att komma igen och vinna mot ett obesegrat Mariestad som öppnat Allettan med fyra raka segrar. Kommande vecka står Piteå inför tre tuffa utmaningar hemma i LF Arena. Östersund på onsdag, Lindlöven lördag och Västerås söndag. Piteå Hockey är värt en sjätte utespelare iform av en hängiven hemmapublik i de matcherna!

Vem som var den sjätte utespelaren - publiken eller domarna - i JVM-semifinalen och finalen när Småkronorna mötte USA respektive Kanada vete sjutton. Däremot skrockades redan innan finalen om att ingen bookmaker i hela världen hade tagit ett spel på att Kanada skulle drabbas av fler utvisningar än Sverige. Det blev 1-6 i tvåminutersutvisningar på den fronten. Några av Sveriges var solklara, men att domarna endast hittade en enda på Kanada är patetiskt.

Luleå och Skellefteå fortsätter att sjunka i SHL-tabellen. Båda lagen vann skottstatistiken klart mot helgens motståndare i hemmahallarna. Luleå nollades av Örebro och ett par timmar senare föll Skellefteå tungt mot Linköping. Att Luleå utan Niklas Olausson, Isak lundeström och Patrik Chelin förlorar mot Örebro är inte så mycket att tjoa om. Inte heller att Skellefteå utan ett halvdussin av sina avstängda, skadade och JVM-upptagna forwardar förlorar mot Linköping. Futtiga tre SAIK-poäng av femton möjliga mot Rögle, Luleå, Malmö, Mora och Linköping är dock tolv förlorade mot lag som parkerade på tabellens undre halva inför matcherna. Tvivelsutan måste båda SHL-lagen i norr få tillbaka några av sina frånvarande lirare så snabbt som möjligt. Skellefteå och Luleå lär hur som helst spela play in om ett par månader.

Krönika

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa