Drömpass av Rebecca när Luleå MSSK vann

Luleå MSSK besökte LF Arena och vann mot Brynäs med 5–1 (0–0, 3–1, 2–0). Men det dröjde innan målen kom.

25 november 2017 18:17

– Vi var lite sega i benen efter fredagsmatchen, sa Piteåtjejen Rebecca Stenberg i hemmalaget.

Kanske lite underskattning också. Luleå MSSK vann med 8–0 i Coop Arena.

Första perioden i LF slutade 0–0, och skotten blev 9–9.

Efter halva andra perioden tog Fredrik Glader, coach i Luleå MSSK, time out. Och det krävdes ett powerplay innan nollan spräcktes. Världsbacken Jenni Hiirikoski smög upp och kunde pricka in 1–0 efter 13.02.

Då trodde nog de flesta att det skulle lossna för Luleå MSSK.

Men i stället blev det en kalldusch. Emma Nordin tappade pucken i egen zon och Angelica Östlund blev helt fri och kunde enkelt lägga in kvitteringen, 1–1. Tid: 15.22.

Fast det dröjde bara drygt en minut innan Hiirikoski klev fram igen. Ett skott från blå, ingen rökare precis, gick in i gästernas mål: 2–1.

Och efter 18.29 ökade Melinda Olsson till 3–1.

Skotten i mellanperioden: 28–14.

– I andra och speciellt tredje perioden fick vi igång spelet, tyckte Rebecca Stenberg.

Till slut blev det en säker seger med 5–1. Michelle Karvin blev målskytt och Rebecca svarade för matchens grej när hon frispelade Noora Tulus vid bortre stolpen. Noora fick öppen kasse.

– Vi har skapat mycket under säsongen men inte riktigt fått det att lossna, menade Rebecca Stenberg som spelar i en kedja med Tulus och Melinda Olsson.

Hur är det att vara tillbaka i LF Arena?

– Lite speciellt som vanligt. Det är ju i den här hallen jag spelat under största delen av karriären. Jag fick minnen av semfinalen mot Brynäs, sa Stenberg.

Den klassiska matchen spelades i mars 2012 – fullsatt, grinigt och Munlsund/S vann med 3–1.

Nu var det betydligt glesare på läktaren, 145 åskådare, och inte lika bråkigt. Om knappt två veckor är Luleå MSSK tillbaka i Piteå och möter då AIK.

– Hoppas att fler kommer och tittar, sa Rebecca Stenberg, som ser fram mot kommande OS.

– Truppen tas ut den 13 januari men jag har ju varit med i alla landslagsturneringar under säsongen så visst hoppas jag på en plats.

Luleå MSSK rivstartade säsongen med fyra matcher på fyra dagar och hade länge spelat mest matcher av alla lag i SDHL. Nu har Luleå MSSK spelat fem matcher färre (!) än Linköping i den mest haltande hockeyserien i landet.

Ni ligger trea men leder egentligen serien (minst tappade poäng)?

– Vi kan bara göra vårt bästa och försöka vinna matcherna, sa Rebecca Stenberg som vunnit två raka SM-guld, först i Luleå MSSK och förra säsongen med Djurgården.

Mot AIK får Piteåpubliken en ny chans att visa att de inte glömt bort att landets kanske bästa hockeylag delvis kommer från stan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenneth Sandström

Ämnen du kan följa