Mor och dotter totalvinnare

Norrlands största körtävling avgjordes i Villvattnet utanför Burträsk. En tredagarstävling med långväga ekipage, bland annat från Västergötland.

Veronica Isaksson och groomen Olof Brännström med Morganhingsten Hagas Farmer Boy i det första maratonhindret. På bilden till höger: Malin Isaksson Lidén med ponnyn Emil som erhöll Stilpris för tävlingens mest harmoniska ekipage.

Veronica Isaksson och groomen Olof Brännström med Morganhingsten Hagas Farmer Boy i det första maratonhindret. På bilden till höger: Malin Isaksson Lidén med ponnyn Emil som erhöll Stilpris för tävlingens mest harmoniska ekipage.

Foto: ida wiklund

BURTRÄSK2011-07-16 04:43

Från Hemmingsmark, tävlandes för Grans Rid och Körsällskap, deltog Veronica Isaksson med godkände Morganhingsten Hagas Farmer Boy i medelsvår klass. Dottern Malin tävlade i ungdomsklass med shetlandsponnyn Emil. Till sin hjälp hade de groomen och coachen Olof Brännström.

Dressyr inledde
Tävlingen inleddes med dressyrmomentet. Malin vann överlägset sin klass med hela 34 poäng före tvåan. Även Veronica vann sin klass och hade inför följande maraton ett försprång med 2,7 poäng till tvåan Eva Alerby, Piteå.

Malin körde sitt livs andra maraton med mycket gott resultat, och fick i slutet av dagen ta hem förstapriset även där. Detta resulterade i en överlägsen totalseger, och ett extrapris specialutnämnt av de tre domarna, som kallades för Stilpris.

- Malin och hennes ponny Emil har genomfört tävlingen snyggt, säkert och snabbt, vilket gjorde att de uppfyllde kriterierna för detta pris, sa tävlingsledaren Rolf Hedqvist.

Veronica tog det lite försiktigt i maratonmomentet med sin hingst.

- Kraschen vi gjorde vid tävlingarna i Lycksele för en månad sen har satt sina spår. Jag behöver hitta självförtroendet innan jag törs köra för fullt igen", menade Veronica.

Behöll ledningen
Trots lugn körning så blev det en tredjeplacering i maraton, bara några sekunder efter ledande ekipage.

Inför avslutande precisionsmoment ledde Veronica med 1,3 poäng före tvåan Eva Alerby.

Efter en mycket jämn tätstrid i en välbyggd precisionsbana, så behöll ekipaget ledningen och fick ta hem tävlingens totalpris till slut.

- Otroligt rolig tävling på en fantastisk tävlingsplats, sa Veronica.

Det gick bra även för de andra deltagande Piteåekipagen.

I klassen Lokal enbet kallblod/häst, så tog Linnea Eriksson med nordsvenska brukshästen Harv en totalsegern.

Hemmatävling
Trea i samma klass blev Katrine Aslaksrud Lundström med Lleron, och femma blev Fred Wiklund med Nordsvensken Min Din.

Carina Ögren tävlade med sin Nordsvensk Fejola i klassen nationell lätt kallblod, och slutade där som fyra.

Grans rid och körsällskap kommer för första gången på många år att arrangera en hemmatävling i körning i augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!