Stora karateframgångar

Det blev fina framgångar för karateklubbarna Inyon, Piteå Shotokan, Hortlax och Älvsby Shotokan i tävlingen Fyrkanten Karate Open som genomfördes i Sävast, utanför Boden.

Prispallen i klassen Kumite, pojkar 11 år. Fr.v Tobias Lundström, Älvsbyn (tvåa), Petter Lundström, Inyon (guld), och Oskar Karlsson, Piteå.

Prispallen i klassen Kumite, pojkar 11 år. Fr.v Tobias Lundström, Älvsbyn (tvåa), Petter Lundström, Inyon (guld), och Oskar Karlsson, Piteå.

Foto:

BODEN2010-10-29 02:45
Medaljmässigt gick det så här för klubbarna i tävlingen som arrangerades av Boden Karateklubb:
n Inyon Karateklubb, Piteå: Facit blev fem guld, tre silver och fyra brons. Renée Lindkvist tog dubbla guld, ett i Kata flickor 13 och ett i Kumite. Övriga guldmedaljörer: Alexander Jadinge, i Kata pojkar 9, Gustav Bergstedt i Kata pojkar 12 år och Petter Lundström i Kumite pojkar 11 år.
"Intressant"
- Jag tycker att våra barn och ungdomar svarat för kanonprestationer. Med tanke på de framgångar vi haft så ska det bli intressant att se hur vi står oss i konkurrensen på de kommande tävlingarna i Stockholm, säger barn- och ungdomstränaren Roger Bergstedt.
n Piteå Shotokan Karateklubb: Klubben tog två guld, tre silver och hela nio brons. Guldmedaljörerna var Hannes Sandlund i Kata pojkar 10 och Oskar Karlsson i Kata pojkar 11.
n Hortlax Karateklubb: Utdelningen blev två guld och två brons. Sandra Nordsvahn tog guld i Kata flickor 7 och Johannes Viklund i Kata pojkar 8.
n Älvsby Shotokan Karateklubb: Kunde glädja sig över tre silver.
Bo-Teddy Olsson, från Piteå och utbildningsansvarig vid Övre norrlands Karateförbund:
- Jag är mycket nöjd med tävlingen och de prestationer som visats upp. Eftersom jag själv tillhör en förening från Piteå Älvdal, så är det naturligtvis extra kul med den aktivitet och det resultat som Piteås tre karateföreningar och Älvsbyns karateförening visar upp. Vi märks och presterar, såväl på lokal nivå som på nationell nivå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om