Framgångsrika dressyrekipage

Flera vinster och placeringar blev resultaten för flera Piteåryttare under dressyrtävlingar i Boden i helgen. Både i ponny- och hästklasserna hade Piteåekipage i topp, bäst lyckades Camilla Holmgren på hästsidan och Tilde Skarin i ponnyklasserna.

Camilla Holmgren och Aznavour "Assar" Firfod vann högsta klassen Msv C:2.

Camilla Holmgren och Aznavour "Assar" Firfod vann högsta klassen Msv C:2.

Foto: Privat

BODEN2012-05-16 04:42

Camilla Holmgren från Piteå Ridklubb vann med hela 66,22 % på sin danska häst Aznavour Firfod i högsta hästklassen Medelsvår C2 och kvalade därmed också till svårare klass.

Andra tävlingen
- Jag är supernöjd med resultatet, särskilt med tanke på att det här bara är vår andra tävling tillsammans, och att ha kvalat till Medelsvår B är en trevlig extrabonus, konstaterade en glad Holmgren.

Även för Piteå Ridklubbs Jennie Björklund och Elliott S gick det bra, i klassen Lätt A3 red de ihop 62.90 % och en tredje placering. I samma klass placerade sig Evelina Fahlman från Grans Rid- och körsällskap på fjärdeplats med sin häst Hi Ho Sparkley, på 60,97%. Piteå Ridklubbs Jan Berg red också en fin runda på sin Lukkass, men poängen räckte inte denna gång till.

Tilde vann dubbelt
Under söndagen var det ponnyernas tur. Tilde Skarin debuterade med sin nya D-ponny Jerry Jahn, och vann i Lätt B:1 med fina procenten 68.97%. Även i Lätt B:1 för kategori C-och B vann Tilde, och nu med ponnyn Eleganth på 65.86 %.

- Jag är väldigt nöjd med båda mina ponnyer, Jerry kändes otroligt fin i första klassen, och med Eleganth lyckades jag få en nia i ett av betygen, vilket är rätt ovanligt, förklarade en nöjd Tilde Skarin som ger en eloge till sin tränare Eva Holmgren.

- Eva hjälper mig att lösa alla problem på träning, hon är jättebra.

På prispallen
I samma klass, Lätt B:1, landade ytterligare ett duktigt Piteåekipage på prispallen, nämligen Jennifer Torgersen med sin C-ponny Hagaby Edwyn på 62.44%.

Jennifer Torgersen red också Lätt A:1 med sin andra ponny Ynysygarth Tomos, och fixade ett nästintill godkänt resultat.

Hanna Carlsson, Piteå Ridklubb, red ihop 60.74% i Lätt C och kom på en delad fjärdeplats med fina ridskoleponnyn San Tropez.

Wilma Dahlgren, från Piteå Ridklubb red sin D-ponny Abgar, på dryga 63 % och hamnade precis utanför placering i kategori D.

Även Sigrid Pedersen och Garpur, PRK, gjorde en fin ritt men poängen räckte inte till placering denna tävling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om