Tredje raka vinsten för Hemmingsmark

Hemmingsmarks fotbollsdamer svarade för en strålande insats mot Luleå/Lira i division 4.Det blev vinst med 9-4 (7-3).- Det känns riktigt skönt. Det här var tredje raka vinsten, sa tränaren Jörgen Westerlund.

Det var glada miner i Hemmingsmarks damlag efter 9-4-vinsten mot i Luleå/Lira. Sofie Holmbom och Emma Westerlund är nöjda och belåtna.

BLÅSMARK2012-07-04 04:44

Hemmingsmark fick en kanonbra start. Redan i den första minuten tog laget ledningen med 1-0 efter mål av forwarden Emma Bogren.

Nio minuter senare var Hemmingsmark i ledning med 3-0.

- Det var en suverän öppning, sa Jörgen Westerlund.

Hemmingsmark spelade fartfylld fotboll och visade upp ett fint anfallsspel samtidigt som gästande Luleå/Lira hade svårt att hänga med.

Släppte inte taget
Efter 15 minuter reducerade Lira/Luleå till 1-3, men Hemmingsmark släppte inte taget och på sju minuter gjorde laget två mål.

Målskytt båda gångerna var Sofie Holmbom. Hon hade även gjort ett mål tidigare och därmed stod hon för ett äkta hattrick.

Innan halvlekens slut gjorde båda lagen ytterligare två mål var och Hemmingsmark var därmed i ledning med 7-3.

Tappade spelet
Andra halvlek blev dock betydligt jämnare. Hemmingsmark tappade spelet en aning och tempot var inte alls lika bra som i första halvlek. Samtidigt fick Luleå/Lira betydligt mer att säga till om.

- I andra halvlek var vi inte riktigt på tårna och orken tröt, konstaterade Jörgen Westerlund.