Ericsson sjua i Madison – tappar ytterligare

Totalsegern i Indycar-mästerskapet kryper längre bort för Marcus Ericsson. Efter nattens sjundeplats i Madison tappar han nu ytterligare mark med endast två lopp kvar att köra.

Marcus Ericsson blev sjua i Madison och är nu fyra i det totala mästerskapet. Arkivbild.

Marcus Ericsson blev sjua i Madison och är nu fyra i det totala mästerskapet. Arkivbild.

Foto: Darron Cummings/AP/TT

Bilsport2022-08-21 10:30

För några veckor sedan var Marcus Ericsson i totalledning i kampen om Indycar-mästerskapet. Nu har svensken halkat ned till en fjärde plats efter att inte slutat bättre än sjua i nattens, svensk tid, lopp i Madison, nära St Louis.

I stället var det amerikanen Josef Newgarden som var vassast i regnet och vann före rookien David Malukas. Segern innebär att Newgarden klättrar till en andraplats i totalställningen.

För Ericsson gick det tyngre. Trots att han startade som tvåa var 31-åringen aldrig nära segern utan fick i stället se sig omkörd efter en något tveksam depåstrategi från svenskens stall.

Ericsson gick i mål som sjunde bil och med det tappar han i det totala mästerskapet. Nu är Eriksson fyra i ställningen, tre poäng bakom trean Scott Dixon, 14 bakom färske tvåan Newgarden och 17 poäng bakom ledande Will Power.

Loppets andre svensk, Felix Rosenqvist, stod för fin körning. Efter att ha startat som 26:a, sist i fältet, körde 30-åringen upp sig till en 16:e plats. Rosenqvist är åtta i totalställningen.

Två lopp återstår att köra. Den 4 september ska det rejsas i Portland och den 11 september avslutas säsongen med Montereys grand prix.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!