Nu ska Arvidsjaur etablera sig i fyran

IFK Arvidsjaur vann söderfemman i fotboll. Nu ska klubben jobba med talangutveckling och samtidigt försöka etablera sig i fyran.

IFK Arvidsjaur firade seriesegern i division 5. Nu väntar ett stort kliv till fyran.

IFK Arvidsjaur firade seriesegern i division 5. Nu väntar ett stort kliv till fyran.

Foto: Privat

Arvidsjaurs kommun2019-09-26 10:44

Det var ingen skräll att IFK Arvidsjaur skulle besegra Heden i säsongens sista match, men skönt var det ändå när seriesegern definitivt säkrades på onsdagskvällen.

– Det är roligt, framförallt för killarna som kämpat under en lång säsong. Jag är jätteglad för deras skull, och att vi får kliva upp till fyran känns riktigt bra, säger tränaren Leif Persson.

Återstår att se hur klivet kommer att gå. Arvidsjaur har ett ungt lag.

– Men nu får spelarna en vinter att hinna växa till sig litegrann. Truppen är lite tunn, men vi har ett gäng killar som studerar hemma under sommaren så vi hoppas kunna ro det i hamn.

Positivt är att stommen tycks bli kvar.

– Det är mest studier spelarna brukar försvinna till, men mig veterligen är ingen på väg bort nu, säger Leif Persson.

Och för din egen del, vill du fortsätta?

– Jag är tveksam. Det är inte jag som haft största ansvaret på träningssidan utan jag har varit mest matchcoach. Tidigare har jag haft lite andra roller i föreningen, vi ska sätta oss ner och diskutera hur det kommer att se ut framöver.

Det lär dröja innan Arvidsjaur tittar mot toppen av fyran. Först måste man etablera sig, och påfyllnaden från ungdomsleden är ganska svag för tillfället.

– Vi har ett jättelovande lag med spelare födda -05 och -06 på väg fram, men de är ju några år bort, konstaterar Leif Persson.

En annan utmaning är att Arvidsjaur är en liten ort där många unga flyttar.

– Vi får kanske mest jobba med att utveckla spelare och inte ha alltför stora ambitioner. Om vi kan hålla oss kvar i fyran är det nog en lämplig nivå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!