Suddendrama när K4 blev klart för division 1

K 4 IF är klart för spel innebandyns division 1.Detta efter seger i den andra och direkt avgörande kvalmatchen mot Gimonäs.Matchhjälte blev Samuel Lindmark som i förlängningen satte det avgörande 6-5-målet.

Stolthet. Lagkaptenen Johan Renberg, i mitten, som missade den avgörande matchen på grund av skada hyllade sina lagkamrater med femfaldigt hurra för serieseger, DM-seger och nu kvalseger.

ARVIDSJAUR2013-03-30 04:41

Kvalet blev en rysare. Oavgjort, 7-7, i första matchen och oavgjort, 5-5, efter sextio minuters spel i skärtorsdagskvällens returmöte i ND-hallen i Arvidsjaur innebar förlängning i tio minuter med sudden death.

K 4 IF hade startat matchen bäst och hade en 2-0-ledning med sig inför den andra perioden. Lagets försvarsspel hade helt tagit udden ur gästernas anfall.

Men matchen svängde.

- Vi ändrade vårt styrspel inför andra perioden, säger Gimonäs tränare Eric Nygård.

Gav inte upp
Sex minuter in i andra perioden lyste 2-3 på resultattavlan. Ett par snabba spelvändningar hade fört gästerna till ledning.

Men K 4 IF hade inte gett upp. Halvvägs in i matchen var det kvitterat och två minuter före periodpausen återtog K 4 IF ledningen.

Publiken i ND-hallen fick uppleva en spännande tredje period. Återigen lyckades Gimonäs vända underläget till ledning.

Efter 15.40 i tredje perioden presenterade sig K 4 IF:s matchhjälte Samuel Lindmark med besked genom att kvittera till 5-5.

Ett mål som kom att betyda förlängning, även om båda lagen hade chanser att avgöra innan ordinarie matchtids slut.

Och när K 4 IF i förlängningen fick spela i powerplay slog Samuel till igen. Matchen var avgjord, stort jubel, kramkalas och K 4 IF är klart för avancemang till division ett.

"Värda det här"
Henrik Sundkvist, K 4 IF:s tränare, var lyrisk efter matchen:

- Vi gör en krigarmatch! Det är två jämna lag och det är små marginaler som avgör. Men spelarna är värda det här för allt det slit som de har lagt ned på träningarna.

K 4 IF gjorde hälften av målen i spel i numerärt överläge.

- Vi har nött powerplay sjukt mycket den senaste tiden, säger Henrik.

Om det var glädje och jubel i K 4 IF-lägret så var det desto dystrare miner hos Gimonäs.

- Frustrerande. I den första perioden kom vi inte riktigt in i matchen, men sedan tycker jag att vi var det bättre laget i spel fem mot fem. Men jag var rätt för att de skulle få ett powerplay i förlängningen, där är Arvidsjaur bra, säger tränaren Eric Nygård.

Hemmapubliken i ND-hallen hyllade kvalsegraren K 4 IF med en stående ovation.