Mimmi tävlar i ungdoms- OS

Mimmi Björn, Arvidsjaur, är en av tre svenska tjejer som tagits ut i den svenska längdskidtruppen till ungdoms-OS.- Det känns väldigt stort, säger hon.

ARVIDSJAUR2013-02-05 03:44

Mimmi Björn går andra året på skidgymnasiet i Lycksele. I fjol fick hon för första gången ta på landslagsdressen i samband med Nordiska juniorlandskampen som avgjordes i Estland.

Nu ska Mimmi på nytt representera Sverige vid ungdoms-OS i Rumänien.

- Det har gått bra i vinter, speciellt i sprint. Jag har vunnit båda cupsprinterna och jag var bästa svenska på sprinten i Norge, säger Mimmi som är andraårsjunior.

Social bit avgjorde
Trots sprintframgångarna kom uttagningen lite oväntat.

- Vi har varit rätt jämna allihop så vi visste inte riktigt vilka som skulle få fara till ungdoms-OS.

Mimmi har fram till denna säsong tävlat för IFK Arvidsjaur Skidor. Nu tillhör hon IFK Umeå.

- Jag var ensam tjej i IFK Arvidsjaur och här på skidgymnasiet går två tjejer från Umeå, Jonna Sundling och Elina Rönnlund. Så det var mest den sociala biten som gjorde att jag bytte klubb.

Social bit avgjorde
Längdskidåkningen vid ungdoms-OS avgörs 18-22 februari i Poiana Brasov på cirka 1000 meters höjd, 18 mil norr om huvudstaden Bukarest.

- Vi ska åka en skatesprint, 5 km klassisk, 7,5 km skate och stafett. Sprinten har gått bäst för mej i vinter, men jag tycker att det känts bra på alla distanser. Jag ska tagga till och se hur det går, jag kommer att göra mitt bästa, säger Mimmi .

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!