MG Arvidsjaur förlorade i sudden

MG Arvidsjaur bjöd serieledaren Norsjö på en hård kamp men fick till slut, efter sudden, se sig besegrat med 2-3.- En bra och jämn match, men det känns lite surt att förlora, säger tränaren Fredrik Davidsson.

ARVIDSJAUR2013-01-24 03:44

Publiken i Ringelhallen fick se en match fylld av kamp, fart och spänning. Norsjö öppnade starkast men Arvidsjaur red ut stormen och gick till periodvila med 1-1.

I den andra perioden hade Arvidsjaur chansen att avgöra när laget fick chansen till ett nästan åtta minuter långt sammanhängande power play.

- Hade Arvidsjaur gjort mål då hade de nog vunnit, erkänner Norsjös tränare Stig Salomonsson.

Men Arvidsjaur lyckades aldrig sätta ordentlig press på Norsjö under de numerära överlägena.

Det gjorde dock Norsjö. I förlängningen avgjorde Daniel Renling i power play.

- Utvisningarna avgör. Vi förstod att det skulle bli svårt att klara det när vi fick spela tre mot fem. Men det var ändå en bra match, ett fall framåt för oss, säger Fredrik Davidsson.

Stig Salomonsson ger Arvidsjaur en eloge:

- Arvidsjaur har varit betydligt lojare när vi spelat mot dem tidigare. Den här matchen var en oerhörd kamp, det var tajt. Kanske ändå logiskt att vi vinner den i sudden.

Extra beröm i Arvidsjaur till målvakten Linus Westermark, backen Anders Ericsson och anfallarna Emil Granberg och Max Lundberg.

Tongivande i Norsjö var målvakten Fredrik Erixon, Aron Nilsson och Sebastian Salomonsson.