Målfyrverkeri när K 4 IF vann

Det var inget som helst snack om saken när serieledande K 4 IF på bortaplan krossade Kalixlaget Gammelgården i söndagens match i division två.Segersiffrorna skrevs till 22-8 (5-3, 8-1, 9-4).

Jesper Renberg (6) gjorde fyra mål i innebandymatchen som K4 vann med förkrossande 22-8 över Gammelgården. (Arkivbild)

ARVIDSJAUR2013-01-07 03:44

Det handlade till stor del om spel mot ett mål redan från start. K 4 IF:s 5-3-ledning efter första perioden var smickrande siffror för Gammelgården.

- Vi var för överlägsna i spelet och vi pratade i pausen om att vi behövde koncentrera oss lite mer och sätta avsluten, säger K 4 IF:s tränare Henrik Sundkvist.

Snacket gav resultat. I den andra perioden stängde K 4 IF matchen genom att gå fram till en ledning med 13-4. I den tredje perioden fortsatte K 4 IF målproduktionen men tillät också Gammelgården att göra några mål.

Henrik Sundkvist är nöjd med matchen och lagets insats.

- Det här är en sådan match som vi bara ska vinna och vi spelade ganska bra. Vårt powerplay fungerade riktigt bra, våra två powerplayuppställningar fick bra utdelning. Många spelare fick också göra mål och poäng.

Jesper Renberg gjorde comeback i laget efter en sejour i Umeå.

- Rolig för laget att Jesper är tillbaka, säger Henrik Sundkvist.

K 4 IF:s mål gjordes av Oskar Forsgren 6, Jesper Renberg 4, Jens Nilsson 3, Mats Öhman 3, Samuel Lindmark 2, Jonas Andersson 2, Johan Renberg, Emil Lindmark.