K 4 klart för division 1

K 4 IF är klart för spel innebandyns division 1. Detta efter seger i den andra och direkt avgörande kvalmatchen mot Gimonäs.Matchhjälte blev Samuel Lindmark.

Arvidsjaur2013-03-29 14:03

Kvalet blev en rysare. Oavgjort, 7–7, i första matchen och oavgjort, 5–5, efter sextio minuter spel i skärtorsdagskvällens returmöte i ND-hallen i Arvidsjaur innebar förlängning i tio minuter med sudden death.
Efter 8.02 i förlängningen såg Samuel Lindmark till att det blev ett lyckligt slut och en glad påsk för K 4 IF när hans skott från vänsterkanten placerade bollen i nätmaskorna bakom Gimonäs målvakt.
Spelarna i hemmalaget jublade, hurrade, hoppade… ja, till och med sjöng när kvalsegern firades till taktpasta applåder från publiken på läktaren. Stämningen bland spelarna i motståndarlaget var desto dystrare.
– Vi gör en krigarmatch. Det är två jämna lag och det är små marginaler som avgör. Men spelarna är värda det här för allt det slit som de har lagt ned på träningarna, säger K 4 IF-tränaren Henrik Sundkvist.