K 4 IF tillbaka i ettan – nu för att stanna

K 4 IF gör sig redo för ännu en comeback i division I.Den här gången är det meningen att laget, till skillnad mot för vid de tre tidigare besöken på serienivån, ska bli kvar i serien.– Det ser bra ut, säger tränaren Henrik Sundkvist inför seriepremiären nu på lördag.

Foto: Foto: GÖRAN WESTERLUND

ARVIDSJAUR2013-09-13 06:02

2006/2007: 10:e plats, 28 poäng, nedflyttning.

2008/2009: 11:e plats, 12 poäng, nedflyttning.

2010/2011: 11:e plats, 17 poäng, nedflyttning.

Fjärde gången gillt är det som nu gäller.

– Föreningens mål är att vi ska klara kontraktet och det ska vara klart i god tid innan sista omgången ska spelas, säger Henrik.

Bättre förberedda

För att lyckas uppfylla målet har laget den här gången förberett sig bättre än tidigare.

– Vi har jobbat efter en plan och utvecklat vår spel från förra säsongen. Det känns bra, vi har ett stabilt grundspel, vi har jobbat med detaljerna och jag tror inte att vi kommer att släppa in så mycket mål. Förhoppningsvis ska vi också komma bra förberedda, vi har kört försäsongsträning med Rolf Björklund, två pass i veckan. Just försäsongsträningen är det kanske det som har varit akilleshälen tidigare, säger Henrik.

”Tre bra femmor”

Mats Öhman, som laddar för sin nittonde säsong som innebandyspelare, är också han hoppfull:

– För lagets del ser det bra ut, riktigt bra. Den här gången har vi tre bra femmor, när vi har varit uppe tidigare har vi inte haft samma bredd.

Mats får den här säsongen en ny roll på planen när han kliver ner på backplats.

– Det är roligt med något nytt och det ska säkert gå bra.

K 4 IF var totalt överlägset i Norrbottenstvåan i vintras. I division ett kommer det att bli betydligt tuffare.

– Det är det som är kul, både för spelarna och för mej som coach, säger Henrik Sundkvist.

Tuffare motstånd

Emil Lindmark, som i vintras noterades för 68 poäng, 44 mål och 24 målpass, i serien instämmer:

– Vi var så överlägsna i tvåan, ofta räckte det med att vi spelade bra i bara en period för att kunna vinna. Det vara bara i kvalet till ettan som vi fick motstånd. Nu blir det motstånd i alla matcher.

Premiär hemma

Motståndare i premiärmatchen, som spelas hemma i ND-hallen i Arvidsjaur nu på lördag 14 september, är Hudik/Björkberg IBK som säsongen 2012/2013 blev sexa i division 1.

Innebandyförberedelser. På lördag gör Mats Öhman och hans K 4 IF come back i division 1. ”Det ser bra ut, riktigt bra”, säger Mats.
Innebandyförberedelser. På lördag gör Mats Öhman och hans K 4 IF come back i division 1. ”Det ser bra ut, riktigt bra”, säger Mats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!