Full pott för Ida i Luleå

Tre guld och tre silver blev det för Arvidsjaurs Badmintonklubb, som i helgen tävlade i Luleträffen. Guldtösen heter Ida Söderlund, som segrade i sina samtliga tre klasser.

Carolin Granström, Arvidsjaur, spelade två finaler.

Carolin Granström, Arvidsjaur, spelade två finaler.

Foto: Göran Westerlund

ARVIDSJAUR2009-10-22 06:00
Ida, som tävlar i B-klassen, tog sig enkelt vidare från poolspelet i singeln och stod till slut som segrare i finalen.
Vinst i dubbel
I dubbel spelade Ida tillsammans med Luleås Åsa Björkman - som stod för motståndet i singelfinalen - och utgjorde där en oslagbar kombination, även om Arvidsjaurs Carolin Granström och Piteås Britta Andersson bjöd på bra motstånd i finalen.
Idas tredje seger togs i mixedklasen tillsammans med klubbkamraten Henrik Westerlund. Även här var Carolin finalmotståndare, tillsammans med Piteås Urban Andersson.
I B-klassen
Arvidsjaurs unge talang Erik Lindstedt provade för första gången spel i B-klassen och lyckades riktigt bra även om han inte tog sig vidare från poolomgången, ett öde han delade med klubbkamraterna Henrik Westerlund och Peter Hedman.
I herrdubbeln tvingades Erik och Peter på grund av sjukdom att lämna walk over i kvartsfinalen, medan Henrik Westerlund och Skellefteås Edvin Lycksele förlorade sin kvartsfinal.
Några av klubbens nybörjare fanns också med i tävlingen.
Felix Nordström spelade bra och tog andra plats i U11N-singeln och Linnea Westin slutade på fjärde plats i U13N-singeln.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!