För att anordna tävlingen krävs i första hand en bana samt alla tillstånd.
– Det är ganska mycket med det egentligen. Men vi har ju en enduro-bana, så för vår del krävs egentligen inte så mycket. Främst ett 30-tal funktionärer, säger Persson. Senast var det Midnattsloppet på tre timmar som kördes, men den här gången testar man något annat.
– Det är en Norrcupsdeltävling i enduro, så man kör en och en halv timme. Den som hinner flest varv på snabbast tid vinner. Vi har även två ungdomsklasser som kör före seniortävlingen. Det är en kortare bana och de kör en timme, säger han.
Utöver ungdomsklasserna är det fyra klasser som sedan startar med en minuts mellanrum.
– Det är ett varvlopp, typ två enduro. Det är cirka 70 tävlande, från Kiruna i norr till nedanför Umeå i söder. Vi har två knattar från vår egen klubb sm kör sin första tävling, så de är lite nervösa. Det är också ganska mycket Piteå-bor och någon från Älvsbyn.
Är det en publikvänlig sport?
– Det beror lite på. I södra Sverige är det ju ofta mycket folk på sådana här tävlingar. Det brukar vara att är det ett surhål någonstans så brukar publiken samlas för då vet man att det blir intressant. Så vi funderar lite på att pumpa upp lite vatten och få till ett surhål. Lite roligt måste vi få ha.