Caroline och Anders var överlägsna i Arvidjaur

Caroline Andersson, Gellivare Skidallians, och Anders Högberg, IFK Umeå. Det var segrarna i seniorklasserna i årets upplaga av skidtävlingen Gielas-Campen i Arvidsjaur.

Tre i topp i D13-14, från vänster Mimmi Björn, Arvidsjaur (tvåa), Hanna Öberg, Hemmingsmark, (etta) och Olivia Persson, Storuman (trea).

ARVIDSJAUR.2008-12-08 06:00
Caroline och Anders hade samma segerrecept.
De knäckte båda konkurrenterna på det andra varvet i respektive masstartslopp och vann därefter sina klasser med god marginal.
Karin Nilsson, Arvidsjaurstjejen som numera tävlar för IFK Umeå, blev tvåa i D21.
- Det är jag nöjd med. Bra att Caroline körde slut på även de andra i klungan, säger Karin.
Fick en lucka
Nöjd med sitt lopp var även H21-segraren Anders Högberg:
- Peter (Jönsson, Ramsele, tvåa i mål) körde på i backen och fick en lucka på Piteåkillen (Mikael Norberg, trea i loppet), men jag tätade till och sedan åkte jag förbi Peter och sedan var det bara att köra på.
Men i de övriga klasserna, juniorer och ungdomar, var det spurtuppgörelser och sekundstrider i parti och minut. Ja, förutom i H15-16 då, där IFK Arvidsjaurs Johan Holmqvist vann med 32,4 sekunder, tävlingens största segermarginal, före klubbkamraten Mikael Nilsson.
Men i övrigt var det jämnt. Allra jämnast i H19-20, där Erik Silfver, Burträsk SK, spurtade i mål blott 0,3 sekunder före tvåan.
Andra jämna klasser var till exempel H17-18, där Älvsbyns Viktor Brännmark segrade med 1,2 sekunder och D13-14, där Hanna Öberg, Hemmingsmark vann med 1,5 sekunder tillgodo på Mimmi Björn, Arvidsjaur.
Gielas-Campen arrangerades av IFK Arvidsjaur Skidor och samlade omkring 100 deltagare i de olika klasserna. Tävlingen avgjordes i skidspåren i och kring Rymmarstadion.