Arvidsjaur dominerade utför i Trettondagscupen

Trettondagscupen, som i helgen avgjordes på Prästberget i Arvidsjaur, kom till stor del att domineras av IFK Arvidsjaur.Hemmaklubben hade åkare överst på pallen vid nästan hälften av prisutdelningarna.

Tvåa och fyra. Det blev placeringarna för Edit Sällström, Piteå, i klass D 10-11.

Tvåa och fyra. Det blev placeringarna för Edit Sällström, Piteå, i klass D 10-11.

Foto:

ARVIDSJAUR2011-01-10 02:44

Den traditionella ungdomstävlingen Trettondagscupen hade i år samlat drygt ett hundra deltagare i åldrarna upp till och med 15 år från klubbarna i Norrbottens och Västerbottens län.

Flera vann dubbelt
Båda dagarna stod storslalom på tävlingsprogrammet, en disciplin som sex av de tävlande av allt att döma trivs riktigt bra med eftersom de vann sina klasser båda tävlingsdagarna.

Vilka det är?

Jo följande: Frida Eriksson, Piteå, D 8-9, Victor Andersson, Piteå, H 8-9, Linnea Utterström, Arvidsjaur, D 10-11, Elias Grym, Storklinten, H 12-13, och Olle Hahlin, Arvidsjaur, H 14-15.

Fjorton pallplatser
Arvidsjaursåkarna trivdes riktigt bra i hemmabacken och såg med sammanlagt tjugotre pallplatser, nio guld, åtta silver och sex brons, till att dominera i resultatlistorna.

Piteå var den klubb som med fjorton pallplatser, fyra guld, fem silver och fem brons, närmast kunde mäta sig med Arvidsjaur.

Riktigt Arvidsjaursbetonat blev det D12-13-klassen i lördagens tävling där hemmaklubbens samtliga fem deltagare slog sig in på de sju första platserna i resultatlistan.

FAKTA Rubrik
Text
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!