Pengaregn över idrotten i Arvidsjaur: "Anmärkningsvärt"

Det regnar pengar över idrotten i Arvidsjaur. Flera föreningar på orten bekräftar att de nyligen fått ta emot 20 000 kronor i bidrag. Detta sedan en privatperson öppnat plånboken. "Det är helt fantastiskt", säger IFK Arvidsjaurs ordförande Karina Lidén.

Flera idrottsklubbar i Arvidsjaur jublar. Detta sedan en privatperson sponsrat dem med 20 000 kronor vardera.

Flera idrottsklubbar i Arvidsjaur jublar. Detta sedan en privatperson sponsrat dem med 20 000 kronor vardera.

Foto: Andreas Elvstrand/Göran Westerlund/Privat

Arvidsjaur2024-06-13 15:00

Det är oklart exakt hur många idrottsklubbar som fått pengar och om det även finns andra typer av föreningar som blivit sponsrade. PT har sökt privatpersonen bakom bidragen men har inte fått svar. 

Enligt flera som tidningen pratat med vill personen förbli anonym, vilket också Karina Lidéns berättelse från fotbollen indikerar: 

– Vi frågade om vi inte kunde träffas på fotbollsplanen, ta en bild och lägga upp i sociala medier. Men den här personen ville inte det, så det fick bli ett tack bara, vilket ju känns som alldeles för lite. Det är helt fantastiskt att personen vill skänka pengar, säger hon. 

Klubben har fått 20 000 kronor i stöd. Det är pengar som kommer att komma väl till nytta i IFK Arvidsjaurs fotbollsklubb. 

– Vi har inte hunnit tänka så långt, men personen var väldigt noga med att pengarna skulle gå till barn och ungdomar vilket de kommer att göra i vår förening. Vi har cirka 330 aktiva fördelat på 15 fotbollslag och de allra flesta är ju barn, fortsätter Karina Lidén. 

– Kanske kan vi göra någonting i samband med "Let's Go Arvidsjaur". Inget är riktigt bestämt ännu, men att pengarna kommer att gå till bra saker för ungdomarna är jag helt säker på.

Och lika högt jublar simningen. Jane Viklund, en av tränarna i SK Arvidsjaur, bekräftar att deras klubb också fått ta emot 20 000 kronor. 

– Det är anmärkningsvärt att en privatperson skänker så mycket pengar. Det är otroligt. Vi är väldigt tacksamma och glada, säger hon. 

Hur kan pengarna användas i simningen?

– Det vi fått till oss av våra barn och ungdomar är att läger står högst på önskelistan. Nu kan vi genomföra fler sådana, erbjuda lite mer utöver det vanliga och eventuellt införskaffa klubbkläder, fortsätter Jane Viklund. 

Har ni inga sådana nu?

– Vi har T-shirtar och har tidigare haft hoodies, men barnen växer så de har blivit för små. Det skulle vara bra med en dress som man tar på sig när man ska upp ur bassängen och vara torr en stund på tävlingar och läger. Då får våra simmare även större samhörighet. 

Det är alltså osäkert exakt hur många klubbar som fått pengar, men ishockeyn i MG/Arvidsjaur HC, orienteringen i Arvidsjaurs OK och längdåkningen i IFK Arvidsjaur Skidor bekräftar att de också finns på mottagarlistan, är glada och tackar hjärtligt bidragsgivaren för stödet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!