Albin från Lauker vann tuff tävling

Albin Hägglund, 10 år, bosatt i Lauker och tävlande för Arvidsjaurs bågskyttesällskap, vann sin klass HC10 i samband med JSM som i helgen avgjordes i Kungsängen. Men mest imponerande är kanske att Albin också tävlade i klass HC13 och där gav den blivande vinnaren hårt motstånd.

Albin Hägglund, Arvidsjaurs bågskyttesällskap, vann knatteklassen i Kungsängen.

Albin Hägglund, Arvidsjaurs bågskyttesällskap, vann knatteklassen i Kungsängen.

Foto:

ARVIDSJAUR2013-03-20 06:00

I knatteklassen HC10, som inte ingick i SM, stod kampen om segern mellan Albin och Edvin Tengroth, Helsingborg. Albin noterades för sammanlagt 585 poäng av 600 möjliga, (294+291) som med fem poängs marginal räckte till seger.

Gick vidare
För att få valuta för respengarna hade Albin valt att för första gången även tävla mot de yngre juniorerna i HC13. Där tog han med 538 poäng en femte plats i grundomgången och gick med det resultatet vidare i matchstegarna. I sin andra match mötte Albin Carl-Johan Bengtsson, Älvenäs, den blivande mästaren i klassen.

Efter de två första omgångarna hade Albin hamnat i underläge med 0-4, men resultatet visar inte hur jämnt det egentligen var. I den tredje omgången vann Albin och reducerade till 2-4 och efter en oavgjord fjärde omgång var ställningen 3-5.

Oavgjord
I den femte omgången var Albin nära att vinna, men fick efter domarbedömning på en pil en nia i stället för en tia vilket gjorde att omgången slutade oavgjord och därmed vann Carl-Johan Bengtsson matchen och gick vidare och vann till slut också klassen medan Albin fick nöja sig med en femte plats.

Bara i guldfinalen var dock Carl-Johan Bengtsson lika pressad som i matchen mot Albin Hägglund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!