Vilt firande oroar Liverpools borgmästare

Liverpool har aldrig vunnit Premier League – och det är 30 år sedan klubben senast blev engelska mästare. Hur ska ett eventuellt guldfirande hanteras i virustider som kräver social distansering? Stadens borgmästare uttrycker sin oro – något som inte är populärt hos klubben.

Guldfirande utanför Anfield oroar Liverpools borgmästare. Arkivbild.

Guldfirande utanför Anfield oroar Liverpools borgmästare. Arkivbild.

Foto: Jon Super/AP/TT

Sport2020-04-30 17:11

Hur det blir med vidare spel eller inte i Premier League lär avgöras inom kort. Optimisterna hoppas på en ligaavslutning utan publik, pessimisterna tror att viruskrisen tvingar ligan att ställa in och satsa på nästa säsong.

Oavsett vilket är det troligt att Liverpool äntligen får sin första Premier League-titel. I kavaj eller i svettiga matchtröjor.

Blir det spel är klubben två segrar från att säkra titeln.

"Farsartat"

Det riktigt stora problemet kommer när tusentals supportrar vill visa sin glädje på stadens gator. En traditionell parad med spelartruppen och bucklan färdande i en öppen buss är förstås uteslutet, men någonting för tv-tittarna lär det bli om säsongen kommer igång.

För Liverpools borgmästare Joe Anderson är en återupptagen säsong mest ett enda stort, logistiskt bekymmer.

– Även om matcherna spelas på en stängd arena, kommer tusentals människor att dyka upp utanför Anfield. Det finns inte många som kommer att respektera vad vi säger och hålla sig borta från arenan, säger Anderson till BBC Sport.

– Jag tror att det kommer att bli väldigt svårt för polisen att hålla isär folk och upprätthålla social distansering.

– Det kommer att blir farsartat, säger han.

"Besviken"

Men Liverpool slår tillbaka. I ett uttalande på webbplatsen skriver man att klubben är "besviken över kommentarerna från borgmästaren".

Liverpool skriver att det inte finns några bevis för sådana påståenden och att klubben de senaste veckorna har haft samtal med supportergrupper som har informerat om sin "beslutsamhet att respektera social distansering".

Borgmästaren ser helst att säsongen ställs in.

– Det handlar inte om Liverpool, de har helt klart vunnit ligan och de förtjänar att bli krönta till mästare. Vad det handlar om är hälsa, säkerhet och människors liv, säger Joe Anderson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!