Varning för Morön mot Piteå IF

5–1 mot Mallbacken, 3–0 mot Borgeby och nu 4–1 mot Kvarnsveden. Morön har hittat storformen. Något som kan behövas på onsdagkväll. Då väntar regerande svenska mästaren Piteå i Svenska Cupen.

Nina Jakobsson och PIF förlorade senast mot Morön.

Nina Jakobsson och PIF förlorade senast mot Morön.

Foto: Per Sandberg

Sport2019-09-18 15:49

I förra veckan debuterade dessutom Piteå i Champions League. Det blev en snöplig förlust med 0–1 mot danska mästaren Bröndby. Nu är det dags för Morön att göra ett försök att rubba Piteå i en annan cup, den svenska cupen.

För en av Piteåspelarna är det en speciell match.

– Jag har bara mött dem några enstaka gånger sedan jag kom till Piteå och aldrig på Skogsvallen, så det blir jättekul. Jag längtar verkligen efter den här matchen, säger Nina Jakobsson som har Morön som moderklubb.

Förlusten mot Bröndby gnager fortfarande lite.

– Vi ska vinna den matchen – vi har 19-2 i avslut. Det är inte möjligt att de vinner den – men det är inte alltid rättvist. Vi måste ju sätta chanserna.

Istället lossnade det mot Växjö, 4–1, i Damallsvenskan i helgen.

– Jag hoppas att vi ska hålla i det. Vi skapar mycket och spelar bra.

Morön besegrade Piteå på försäsongen.

– Vi mötte dem i våras genrepet och då vann de, så vi vet att det blir tufft. Det är en jätteviktig match då vinnaren tar sig till gruppspelet i vår. Vi ska gå igenom dem på dagens (läs gårdagens) träning och analysera. Vi vet att Hayley Dowd har gjort en hel del mål och jag känner vissa spelare och just hur de spelar lär vi få veta på träningen.

Morön säger sig vara redo för mötet. En som lär få det svettigt är målvakten Sussie Åberg.

–  Jämfört med i fjol så är alla matcher svettiga för mig, säger hon med ett skratt och fortsätter:

– De är ett bra lag – men jag och hela laget ska göra vårt bästa och ska stå upp mot dem. Vi har gått riktigt bra i slutet. Det är roligt att vi blivit så stabila bakåt och kunnat producera framåt. Vi har ju slagit dem tidigare i år och vi vet vad som krävs för att vinna. När vi möter ett allsvenskt lag så kommer det att krävas ännu mer – men det är ingen omöjlig uppgift.

Morön spelar med ett väldigt bra självförtroende just nu.

Är det ett bra läge att möta Piteå med den känslan ni har just nu?

– Absolut, så är det. Man har mer självförtroende när resultaten går sin väg. Nu är vi inne i en bra period och vi tänker inte så mycket på vilka vi möter utan fokuserar på vårt eget spel. Vi ska försöka bibehålla den känslan resten av säsongen.

När det gäller laget så saknar Morön formstarka amerikanskan Katrina Guillou som är på sin brors bröllop.

– En resa som var planerad redan innan säsongen. Men vi har bra ersättare, säger sportchefen Ola Lindberg.

Karta: Morön
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!