Stolpe ut för Storfors – nollade mot tabellettan

Överlägsna tabellettan Sunnanå besökte Hedens IP under måndagskvällen. Efter bortdömda mål och ramträffar blev till slut Storfors utskåpade när gästerna vann med 7–0. "Vi kommer att fortsätta kämpa", säger Maja Lundquist.

Maja Lundquist, Storfors AIK.

Maja Lundquist, Storfors AIK.

Foto: Simon Wikström

Sport2022-09-12 22:08

Med fem omgångar kvar av damernas division 1 hade Storfors åtta poäng upp till säker mark. Måndagens möte mot serieettan Sunnanå hann inte bli fem minuter gammal innan gästerna spräckte nollan.

– Vi visste att Sunnanå ligger först och det skulle bli tufft, säger Maja Lundquist

Sunnanå utökar bara minuter senare men målet vinkas av för offside, Storfors växlar upp och lyckades hitta rätt på en hörna. Men återigen dömdes målet bort när domaren ansåg att inte hela bollen passerade mållinjen.

– Offsiden är jag lite osäker på, även vårt mål var på gränsen. Men eftersom vi så gärna ville ha det där målet så vill man ju såklart få det godkänt, säger SAIK-kaptenen.

Sunnanå som bara har tappat poäng en gång i år trummade på och Storfors fick jaga.

– Det är klart det är surt med ett bortdömt mål. Det var samma sak mot Notviken när vi verkligen hade behövt ett mål, men ibland blir det så, säger Lundquist.

undefined
Maja Lundquist, Storfors AIK.

Sunnanå utökar två gånger och går till halvleksvila med en 3–0-ledning.

– De kom runt väldigt enkelt på deras högerkant så vi pratade om det, även att täta till vårt försvar vilket jag tycker vi gör till en början i andra halvlek. Sen rullade bollarna in, säger Maja Lundquist.

Andra halvlek får se ett vilt kämpade SAIK som är numret för små. Sunnanå vinner till slut med 7–0.

Vad är det som gör Sunnanå så speciella?

– De är duktiga i rörelsespelet och att komma in bakom backlinjen.

Nu återstår slutspurten av division ett. En fläckfri avslutning krävs om SAIK ska klara av kontraktet, och lagkaptenen tror det är möjligt.

– Vi kommer att fortsätta kämpa, de är många sexpoängsmatcher av de som är kvar. Det ska bli spännande och alla i omklädningsrummet är taggade på att utmaningen, säger Maja Lundquist.

Matchfakta

Storfors AIK – Sunnanå 0-7 (0-3)

Målen SAIK: x

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!