Ny tung skada för Piteåstjärnan

Piteås forward Joakim Högberg tvingas vila från ishockeyn närmaste sex till åtta veckorna. Ett hårt slag för klubben och Högberg.

Piteås rutinerade forwardsäss Joakim Högberg är handskadad och blir borta sex-åtta veckor.

Piteås rutinerade forwardsäss Joakim Högberg är handskadad och blir borta sex-åtta veckor.

Foto: Per Sandberg

Sport2019-11-25 19:56

Det var i inledningen av matchen mot Vännäs som "Högge" täckte ett skott. Han träffades olyckligt över ena handen och med brutna fingrar och en krossad knoge tvingas han vila från spel i ett par månader.

– Läkarna säger åtta veckor, men jag ska röntgas igen om några dagar. Det kanske blir operation. Själv hoppas jag att sex veckor räcker, men i värsta fall kan det bli åtta, berättar han.

Rutinerade Joakim Högberg rankas som en av landets absolut främsta division ett-spelare. Han har tidigare spelat allsvenskt med Almtuna, Tingsryd och Björklöven. Även lag i SHL har och har haft ögonen på honom.

Senaste året har han haft en sanslös otur vad gäller mängden skador. Förra säsongen hamnade han i Bodens bås efter en tackling i LF Arena och tvingades avbryta derbyt med bruten fot. I höstens premiär mot Kiruna IF blev han axelskadad. Under matchen mot Kalix för några veckor sedan drabbades han av en lättare hjärnskakning efter en armbåge i mot huvudet och i lördags räknades skada nummer fyra in mot Vännäs. Och detta i ett läge när han verkligen blivit varm i kläderna igen. Något som hans hattrick i 4-1-matchen mot Lejon i onsdags visade.

– Jag får försöka komma igen så snabbt som möjligt i Allettan. Kan ju hålla igång träningen någorlunda trots att handen är gipsad, kommenterar Joakim.

Den här säsongen har Piteåtcoacherna valt att sära på parhästarna och nyckelspelarna Magnus Isaksson och Joakim Högberg.

– Vi spelar en hel del powerplay ihop, men det har fungerat bra för hela laget så här långt tycker jag. Facit har väl visat att det vara ett bra drag, säger Joakim och fortsätter:

– Många av de yngre spelarna som plockats upp till A-truppen är stora löften. De har alla mycket hockey i sig. Nu gäller det också att de lär sig vad som krävs under vägen. Jag tror och hoppas på en rolig andra halva av säsongen, kommenterar "Högge".

Piteåtränaren Anders "Krobbe" Johansson anser att laget haft sin beskärda del av skador innan hösten ens gått över till full vinter. Först Tim Kämpeberg, sedan Oskar Matushkin, Elias Pirttimaa och nu alltså Joakim Högberg.

–Skickliga spelare allihopa, men givetvis blir "Högges"  frånvaro ett extra stort avbräck för oss. Många ser honom som en sniper och lirare, men det handlar också om en lagspelare som går i bräschen och alltid vill vinna, understryker "Krobbe". 

Joakim Högberg kommer inte att kunna spela hockey på ett tag.
Joakim Högberg kommer inte att kunna spela hockey på ett tag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!