Kniven mot strupen för Storfors AIK P17 när gruppspelet avslutas

Storfors AIKs 2007 födda pojkar har förlorat en match och vunnit en under Gothia Cup hittills. Allt är öppet inför sista gruppspelsmatchen. ''Förbannelsen måste brytas.'', säger tränaren Ola Lundqvist.

Storfors AIK firar segern över franska  Lycée International St Germain en Laye. Ännu gladare killar imorgon vid en eventuell seger?

Storfors AIK firar segern över franska Lycée International St Germain en Laye. Ännu gladare killar imorgon vid en eventuell seger?

Foto: Privat

Sport2024-07-16 18:30

Storfors AIKs pojkar födda 2007 spelar gruppspel med endast utländska lag. Motståndarna kommer från Tyskland, Frankrike och Uruguay.

Ola Lundqvist anser att det är inspirerande att få möta utländska lag eftersom det blir en annan typ av fotboll än när man spelar mot något lag från Sverige.

– Man lär sig en del av att möta lag som spelar lite annorlunda. De är oftast tekniska med mycket bollinnehav medan vi är bra på fasta situationer och försöker satsa mycket på det.

I första matchen blev det förlust mot tyska NTSV Strand 08 1 med 0–3. I andra matchen stod franska Lycée International St Germain en Laye för motståndet. Efter en jämn kamp och stark insats av Storfors drog man slutligen det längre strået och vann med 1–0. Gruppspelet avslutas på onsdag med en match mot Club Seminario från Uruguay med avspark 11:50. Lundqvist har sett uruguayanerna spela tidigare under turneringen och vet vad som krävs av sitt lag. 

– Vi gjorde det bra mot tyskarna, men satte inte våra lägen. Sedan tog vi ett rött kort och de fick en straff som jag anser var felbedömd. Då blev det svårt att komma ikapp. Club Seminario var väldigt löpstarka i sitt spel, men kommer vi upp i samma nivå som idag kan allt hända. 

Under PSG tidigare i somras åkte laget ut på målskillnad. I Gothia är man i en liknande situation.

– Vi måste vinna morgondagens match och bryta förbannelsen. I fjolårets Gothia åkte vi ut i 1/16 final, det vore kul att ta sig ännu längre i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!