Hollywoodstjärnornas prestigemöte i MLS-premiären

Los Angeles FC mot Austin FC. Eller om man så vill: Will Ferrell mot Matthew McConaughey. Hollywoodstjärnorna äger var sitt lag som möts i helgens MLS-premiär.
–Will och jag har lite av ett ordkrig just nu, säger McConaughey.

Matthew McConaughey är delägare i nya MLS-laget Austin FC. Arkivbild.

Matthew McConaughey är delägare i nya MLS-laget Austin FC. Arkivbild.

Foto: Tony Gutierrez/AP/TT

Sport2021-04-17 06:00

Den Oscarsbelönade skådespelaren är ett av Hollywoods största namn.

Men det är inte bara på film och i tv-serier han kommer att verka framöver. 51-åringen är en av delägarna i Austin FC, det senaste laget i den amerikanska fotbollsligan MLS.

Klubben grundades 2018 och gör i helgen debut i MLS.

Men det är inte nervositet McConaughey känner inför premiärmatchen.

"Sätter oss vid bordet"

– Jag har faktiskt blivit mer avslappnad. Jag vet att vi närmar oss matchdag, men jag känner mig inte mer spänd. Jag blir mer avslappnad för att nu kan jag andas ut. Okej, vi gjorde det. Nu sätter vi oss vid bordet för att äta. Nu ger vi oss ut på planen och spelar, säger han till Goal.

McConaughey, som utöver att vara delägare även ansvarar för kulturfrågor i klubben, är dock inte det enda kända namnet bakom kulisserna i Austin FC.

Claudio Reyna, tidigare landslagskapten och ansedd som en av landets främsta fotbollsspelare genom tiderna, har utsetts till sportchef. Rent sportsligt ser han fram emot debutsäsongen med tillförsikt.

– Den bästa komplimangen jag kan ge är att vi inte ser ut som en debutant med tanke på hur vi jobbar för att förbereda oss, sade han på en presskonferens efter 5–1-segern i träningsmatchen mot Oklahoma City Energy FC för några veckor sedan.

Hollywoodmöte direkt

Men nu är det tävlingsspel som stundar. Och för McConaughey, som enligt egen utsago inte är någon "maskot" för Austin FC, väntar något av ett Hollywoodmöte i premiären. Skådespelarkollegan Will Ferrell är nämligen delägare i motståndarlaget Los Angeles FC.

– Will och jag har lite av ett ordkrig just nu. Vi har lite kul genom att säga saker till varandra, säger McConaughey.

Men när han pratar om Austin FC:s framtid är tonen mer allvarsam.

– Vi kommer att lära oss saker. Vi är en ung klubb. Hur stor framgång kan vi ha det första året? Vi får se. Vi har inte byggt detta på en dag, och kommer inte att bli en fluga.

Fakta: Major League Soccer

MLS är en professionell herrfotbollsliga i USA och Kanada.

Ligan bildades 1993 inför VM-slutspelet i USA året efter.

I år deltar 27 lag, 24 från USA och 3 från Kanada.

Columbus är regerande mästarlag efter 3–0-segern i finalen mot Seattle i december i fjol.

Fyra svenskar spelar i ligan: Adam Lundkvist, Houston, Anton Tinnerholm, New York City FC, Robin Jansson, Orlando, Tom Pettersson, Cincinnati.

Så fortsätter premiäromgången:

Lördag: Montreal–Toronto (20.00), Orlando–Atlanta (21.00).

Söndag: Los Angeles FC–Austin (00.00), New York RB–Kansas City, Dallas–Colorado, DC United–New York City FC (alla 02.00), Chicago–New England, Nashville–Cincinnati, (båda 02.30), Inter Miami–Los Angeles Galaxy (21.00), Columbus–Philadelphia (23.30).

Måndag: Vancouver–Portland (04.00).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!