Argentum överkört i inlandsderbyt av K4

Tabelljumbon IBF Argentum 91 var chanslöst i lördagens match mot serieledaren K 4 IF. Resultattavlan i Arjeplogs sporthall visade 5-26 (0-7, 4-9, 1-10) när krossen var över.- Det finns inte så mycket att säga, konstaterar Argentums tränare Rolf Sundstén efter utskåpningen.

Emil Lindmark blev med sina sju mål mesta målskytt när K 4 IF utklassade IBF Argentum 91 med 26-5. Bakom Emil står Johan Renberg och Oskar Forsgren, som gjorde fyra respektive två mål i matchen.

ARJEPLOG2013-03-11 03:44

Det här liknade kattens lek med råttan.

Argentum gjorde visserligen ett tappert försök, laget visade i matchens inledning inte seriens suverän någon respekt utan satte full fart framåt.

Men stormen bedarrade rätt snabbt, K 4 IF tog ledningen efter knappt tre och en halv minut och ju längre perioden led desto större blev K 4 IF:s målskörd.

Redan avgjort
Det dröjde till i mitten av andra perioden innan Argentum till slut, till den stora hemmapublikens stora glädje, lyckades spräcka nollan.

Men K 4 IF hade då hunnit med att göra tolv mål och matchen var förstås redan avgjord i det läget.

K 4 IF hade dock lust på ännu fler mål och slog inte av på vare sig tempo eller målproduktion förrän slutsignalen ljöd.

Kval mot Gimonäs
K 4 IF har sedan tidigare säkrat seriesegern och är nu två matcher från kvalspel mot Gimonäs om en plats i division ett nästa säsong.

Tränaren Henrik Sundkvist hoppas få bättre motstånd i nästa match, mot Notviken, än vad laget fick mot Argentum i sina förberedelser inför de två kvalmatcherna.

- Vi går på halvfart idag och behövde inte spela just något försvarsspel. Men bästa motståndet möter vi den här säsongen oftast på våra träningar.

Matchfakta:

Målen, Argentum: Alexander Flinkfeldt 2, Mathias Brännström, Simon Vikström, Magnus Ranberg. K 4 IF: Emil Lindmark 7, Isac Nygren 4, Johan Renberg 4, Samuel Lindmark 4, Mats Öhman 2, Oskar Forsgren 2, Jesper Renberg, Kristoffer Åman, Gustaf Persson.

Skott: 25-38 (7-11, 8-14, 10-13).

Utvisningar: Argentum 3 x 2 min, K 4 IF 2 x 2 min.

Publik: 193.

Mats Öhman och hans K 4 IF skapade chanser i massor i lördagens derby mot IBF Argentum 91. Den här gången lyckades Alexander Flinkfeldt, Fredrik Jakobsson och målvakten Hans-Olov Vikström avvärja, men K 4 IF vann ändå med utklassningssiffrorna 26-5.