Terje 39, avgjorde i slutet

Älvsbyn fick kämpa hårt för lördagens hemmaseger mot Notvikens IK, men till sist satt lagets första trepoängare i division 3 Norra Norrland där: 3-2 (1-1). Så hade också ÄIF värdefull förstärkning av Terje Björk och Robert "Robban" Lundgren, dagens två matchvinnare.

En något otränad Terje Björk, men med samma energi och vinnarinstinkt som vanligt, såg till att Älvsby IF:s hemmapremiär i lördags slutade med seger.

ÄLVSBYN2008-05-05 06:00
Trots att Notvikens IK dominerade spelet de första 20 minuterna blev det hemmalaget som tog ledningen: I 27:e spelminuten gjorde Simon Sundberg ett elegant nickmål efter en frispark från Daniel "Grönne" Grönlund. Några minuter senare blev ÄIF:s Mohammed "Moa" Eljamal utvisad med påföljd att Älvsbyn måste spela med en man kort resten av matchen.
I 40:e spelminuten kvitterade Notviken till 1-1 med Daniel Lindberg som målskytt. Ställningen stod sig fram till paus.
Stabilt spel
Nio minuter in på andra halvlek åkte Notviken på en straff sedan Terje Björk blivit nerriven av en Lulespelare precis innanför straffområdet. Daniel Grönlund fick nöjet att lägga straffen och skjuta in 2-1.
Bortalaget fortsatte spela stabilt och såg till att konstgräset på Älvsbyns planhalva användes mest. I 71:a spelminuten gav arbetet också utdelning: Notviken kvitterade till 2-2 med mål av Magnus Johansson.
Vid det laget började lagen ha lite problem med spelnerverna, inte minst Älvsbyn. Bodendomaren Johan Öhman blev tvungen att dela ut flera varningar.
Terje avgjorde
När Don Andersson hamnade i en ordväxling med domaren och blev avvisad från avbytarbåset såg det nästan ut som att den nye ÄIF-coachen bara bytte position för att bättre kunna se det avgörande slutmålet i samma veva, närmare bestämt i 83:e spelminuten.
Till hemmapublikens jubel tog Terje Björk över bollen efter en frispark och sköt klockrent in 3-2.
- Jag är helt slut och orkar knappt stå på benen, sa den 39-årige målkungen efter fullbordade 90 minuters spel, en imponerande insats med tanke på att han bara haft möjlighet att vara med på tre träningar i år.
Don Andersson konstaterade belåtet att dagens spelarstrategi fungerat som han tänkt. Med flera ordinarie spelare borta, bland andra David Johansson, Kjell Ernstsson och Emil Sundberg valde han att utnyttja Terje Björk och Robert Lundgren maximalt på plan.
- Det var en tuff hemmapremiär och Notviken var bra på att ställa om. Vi var glada att det bara stod 1-1 i paus, summerade ÄIF-coachen och fortsatte:
- Men mål ger energi. Så är det bara. Underbart att vi fick vinna efter bortaförlusten mot Sunnanå förra helgen!