Stort publikstöd när dansveteranerna vann

Distriktsmästarna i bugg 35 plus fick behålla segerpokalen från förra året. Maria Engström och Kjell Landström från Älvsbyn dansade sig till en ny vinst.- Det är extra kul att vinna på hemmaplan med så bra publik och många dansare, säger Maria Engström.

Kjell Landström och Maria Engström från Älvsbyn var nöjd över segern i Bugg senior för andra året i rad."Första racet gick jättebra. I finalen kände vi att vi inte dansade lika mycket med varandra som man ska göra, men det såg kanske bra ut ändå", säger Maria Engström.

Kjell Landström och Maria Engström från Älvsbyn var nöjd över segern i Bugg senior för andra året i rad."Första racet gick jättebra. I finalen kände vi att vi inte dansade lika mycket med varandra som man ska göra, men det såg kanske bra ut ändå", säger Maria Engström.

Foto: Joel Gustafsson

ÄLVSBYN2012-03-06 03:41

Dansdraget i Älvsbyn arrangerade årets Distriktsmästerskap, DM, och passade samtidigt på att köra en regional tävling för alla som inte når upp till distriktsnivå.

230 tävlande från Norrbotten och Västerbotten, varav 56 dansdragare, möttes under lördagens uppvisning i sporthallen.

Publiken som skrek "Piteå" och "Älvsbyn" i vimlet av snabbfotade västerbottningar - blev inte besvikna.

- Det är extra roligt att kliva upp på golvet när det är en massa hemmapublik som hejar, säger Kjell Landström, Älvsbyn, efter segern i Bugg senior för andra året i rad.

"Jäkligt duktiga"
Tillsammans med danspartnern och arrangören Maria Engström i tävlingskommittén dansade de en vassare finalomgång än tvåan - Piteswängets Jörgen Lindqvist och Jenny Lindqvist.

- De är erfarna gamla dansrävar som är jäkligt duktiga, säger Jenny Lindqvist, om motståndet.

Piteås klubb befinner sig i en intensiv uppstartsperiod efter flera års nedgång. Jörgen och Jenny har inte tävlat på 1,5 år och är nöjd över andraplatsen mot Dansdraget.

- Vi brukar turas om att slå varandra. säger Jörgen Lindqvist.

I bugg junior blev Moa Johansson och Adam Lundström från Älvsbyn DM-tvåa. I vuxenklassens toppade startfält kom Dansdragets Mikael Lundström och Ida Eklund tia. Martin Nilsson och Julia Gudmundsson blev 13:e.

- Det är kul att se hur man ligger till mot de bästa. Vi visste att det skulle vara svårt, men vi bestämde oss för att gå ut och köra och ha kul, och kul hade vi, säger Mikael Lundström.

Den regionala danstävlingen dominerades av Dansdraget i barn- och ungdomsklasserna. Eftersom det var Vinterfestivalvecka i Älvsbyn så döptes tävlingen till Festivalbuggen istället för ordinarie Pärlbuggen.

Alla ställer upp
- Tack vare alla tävlande och deras släkt och vänner är det aldrig några problem att anordna tävlingar i Älvsbyn. Kvällen före, under tävlingsdagen samt i samband med städning och efterarbete så är alla där. Helt underbart, säger Maria Engström.

Dansarna beskriver tävlingen som en stor familjefest.

- Det är jättehjärtligt för man hejar alltid på varandra. Det blir roligare och bättre stämning även om man tävlar mot varandra, säger Jenny Lindqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!