Hoppas på publikrekord på Älvåkra IP

När Älvsby IF spelade seriefinal mot IFK Luleå i tvåan 1976 slogs publikrekord på Älvåkra IP med bortåt 3 000 åskådare.- Slår vi det rekordet i morgon kan vi också slå Arjeplogs resultat i insamlingen till de sjuka barnen, säger Harry Gyllander, en av hemmalagets kämpar i matchen mot Radiolaget.

Ett 20-tal före detta Älvsbyspelare gör tillfällig comeback i matchen mot Radiolaget i morgon, bland andra från vänster Staffan Renlund, Harry Gyllander, Don Andersson och Jonny Björk. På frågan vad som är hemmalagets styrka svarar "Dunder-Don" utan att blinka: "Våra kilon!"

Ett 20-tal före detta Älvsbyspelare gör tillfällig comeback i matchen mot Radiolaget i morgon, bland andra från vänster Staffan Renlund, Harry Gyllander, Don Andersson och Jonny Björk. På frågan vad som är hemmalagets styrka svarar "Dunder-Don" utan att blinka: "Våra kilon!"

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN2009-07-17 06:00
Med lördagens välgörenhetsmatch tjuvstartar ÄIF Fotboll idrottsföreningens 100-årsfirande 2009. Ordförande Staffan Renlund har haft ett styvt jobb med att få ihop en trupp av före detta Älvsbyspelare till den spektakulära 60-minutersföreställningen.
- Det var ett gissel att få tag på backar, men nu är jag ganska nöjd, säger han med den aktuella spelarlistan framför sig.
- Alla har spelat fotboll i Älvsbyns färger, utom Jens Hardegård, som egentligen hör hemma inom hockeyn, men äntligen tar chansen att göra fotbollskarriär.
Ingen träning före
Bland dem som drar på sig ÄIF-tröjorna återfinns Don Andersson och Jonny Björk, som spelat tillsammans i såväl trean som tvåan tidigare. Harry Gyllander ställer också upp för hemmaklubben.
Kommer ni att träna före matchen?
- Nej, nej, det pallar inte knäna för, svarar Don Andersson.
- Det behövs ingen träning. Vi är ju rutinerade. Dessutom har vi sett mycket fotboll på tv den senaste tiden, inflikar Harry Gyllander lugnt.
Staffan Renlund passar på att rikta en varning till Radiolagets spelare, inklusive målvakten Birger Grahn:
- Vi är ett anfallsglatt lag. Räkna med anfallsspel matchen igenom.
Utmanar Arjeplog
- Självklart satsar vi på seger, men det viktigaste är att vi slår Arjeplogs insamlingsresultat. Ryktet säger att deras match mot Radiolaget gav 42 000 kronor till barnavdelningen i Sunderbyn, säger Don Andersson och tillägger:
- Största anledningen till att vi ställer upp och spelar är naturligtvis att pengarna går till en så viktig sak. Lyckas vi fylla Älvåkra IP med rekordstor publik ser jag det som en garanterad vinst, oavsett matchresultatet.
FAKTA Radiolaget
Radiolaget gör i år sin nionde välgörenhetsturné i Norrbotten.
Överskottet av intäkterna går till barnavdelningen på Sunderby sjukhus.
Under årens lopp har Radiolaget spelat in upp mot 300 000 kronor till Barncancerfonden och barnavdelningen på Sunderby sjukhus.
Fotbollslaget med idrottskändisar och medieprofiler har lirat på flera mindre orter och evenemang i länet. För motståndet står lokala förmågor.
Vid två bejublade framträdanden 2008 samlades drygt 30 000 kronor in till barnavdelningen på Sunderby sjukhus.
Årets turné inleddes den 16 maj i Arjeplog när nya konstgräsplanen invigdes.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!