Fyra "hemvändare" ska förstärka Älvsby IF

Med en trupp på 24 utespelare och fyra målvakter är Älvsby IF Hockey redo för nytt seriespel i division 2 norra. Bland nyförvärven finns ett halvdussin Älvsbyspelare som återvänt till klubben.

Bland "återvändarna" som kommit tillbaka för att spela med ÄIF Hockey den här säsongen återfinns från vänster Peter Norberg, Jens Ericsson, Johan Nyberg och målvakten Kristoffer Hortlund.

Bland "återvändarna" som kommit tillbaka för att spela med ÄIF Hockey den här säsongen återfinns från vänster Peter Norberg, Jens Ericsson, Johan Nyberg och målvakten Kristoffer Hortlund.

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN2009-09-30 06:00
- Det ser ganska bra ut på spelarfronten, konstaterar Peter Öhlund, som gör sin fjärde säsong som ÄIF-tränare.
Förra säsongen var ÄIF Hockey nära att få spela i topp 6 efter grundserien, men nådde inte riktigt ända fram.
- Men det gick bra för oss i den andra fortsättningsserien, säger Peter Öhlund.
Nu är det dags att ta nya tag i division 2. Den 3 oktober har Älvsbyn seriepremiär borta mot Boden. Lördagen därpå blir det hemmapremiär i Älvåkra ishall mot Kiruna.
Kommit tillbaka
Från fjolårets trupp har ÄIF Hockey bara tappat en spelare: Junioren Samuel Lidström, som gått över till Piteå HC J 18.
Från samma lag har Älvsbyn värvat Pitespelaren André Boström, född 1992.
Nyförvärv är också Mikael Holmström från Moskosel, som senast spelat med Vännäs.
I övrigt består nykomlingarna i Älvsbyn av ÄIF:are, som kommit tillbaka till hemmaklubben efter diverse "utflykter". Marcus Lundberg har senast spelat med Asplövens division 1-lag, Jens Ericsson har återvänt från studier i Umeå, Kristoffer Lindmark och Peter Norberg gör comeback efter något års uppehåll.
Tillbaka är också Johan Nyberg och målvakten Kristoffer Hortlund, den sistnämnde efter att ha varit utomlands på FN-uppdrag.
Blandade åldrar
Kvar i Älvsbylaget är bland andra Thomas Harlin, Staffan Jacobsson, Anton Öberg, Erik Öhlund, Joakim Lundqvist, Emil Bergström och Markus Forslund. Åldersmässigt har laget en spridning från juniorerna Tobias Nyberg och John Groth, födda 1994, till "70-talsgubbar" som Staffan Jacobsson och Erik Norén.
Redo att vakta ÄIF-buren är förutom Kristoffer Hortlund såväl Gustav Lindmark som Jonathan Norman och John Groth.
- Sällan har Älvsbyn varit så välförsedda med spelare och målvakter som i år. Det ska bli riktigt roligt att komma igång med serien, säger Peter Öhlund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!